Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından, insan hakları sorunlarını tartışmak ve bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla; Nevşehir'de İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) İkinci Başkanı Alişan Tiryaki ve beraberindeki TİHEK Heyeti önce Nevşehir Valisi Ali Fidan’i ziyaret etti. Görüşmede Nevşehir ilindeki insan hakları konuları ele alındı.

Ardından, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, sosyal ve mesleki kuruluşlar, yükseköğretim kurumları, basın ve yayın kuruluşları, araştırmacılar ve ilgili diğer kişi, kurum ve kuruluşların katılımıyla Nevşehir Ticaret Borsası konferasn salonunda İl İnsan Hakları İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda TİHEK’in tarihçesi ve faaliyetlerinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi de yer aldı. Akabinde TİHEK İkinci Başkanı Alişan Tiryaki’nın ve Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın açılış konuşmaları gerçekleşti.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, İl Protokol Üyeleri ile birlikte, Valiliğimiz öncülüğünde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından düzenlenen İl İnsan Hakları İstişare Toplantısına katıldı.

Vali Fidan, toplantıda, insan onurunu temel alarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması ve ayrımcılığın önlenmesi amacıyla yürürlüğe giren Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu ülkemiz adına büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Editör: Fikret Capacı