Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan, 4 Mart 2016 Cuma günü görevden alınmıştı.

Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan’ın neden görevden alındığı, medyada ve kamuoyunda tüm detaylarıyla yer almazken, Nevşehir Gazetesi Mustafa Sertbakan Haberine göre; Nevşehir Gazete önemli bilgilere ulaştı. İddialara göre; Cihan, yaklaşık 2 ay kadar önce kuruma ait 50 FD 636 plakalı makam aracının direksiyonuna geçerek, tek başına ilçe ve kasabalara denetleme ve inceleme yapmak üzere yola çıktı.

Fakat Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan’ın bizzat kendisinin kullandığı araç Gülşehir İlçesi, Karacaşar Köyü yakınlarında mıcıra kapılarak taklalar attı. Şanslı bir şekilde Cihan, araçtan burnu kanamadan çıkarken takla atan aracın motor bölümü, kasası ve tavanında ciddi maddi hasarlar oluştu. Cihan’ın olayı tüm kurumdan ve bağlı bulunduğu Nevşehir Valiliği ve İçişleri Bakanlığı’ndan sakladığı iddia ediliyor. Olay sonrası Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan’ın aracı garaja çektirdiği ve olayı herkesten gizlediği iddia edilirken, garajda bulunan aracın fotoğrafları kaynağı bizde saklı kalmak üzere haber merkezimize ulaştı. Olayı ve iddiaları duyan Nevşehir Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sertbakan, Cihan’a telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cihan kaza olayını doğrularken, kendisinde önemli bir rahatsızlık olmadığını belirterek, fazlaca detaya girmeden telefonu kapadı. Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yaklaşık iki yıl yapan İsmail Cihan’ın, 4 Mart 2016 Cuma günü görevinden alınmasının ardından, Cihan’dan boşalan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne geçici olarak Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan atandı.

NEVŞEHİR İL ÖZEL İDARE PERSONELİ ŞİKÂYET ETTİ

Yine iddialara göre, olaydan sonra talihsiz kazaya şahitlik eden ve Cihan’ın görev yaptığı sürelerde ters düştüğü bazı personelin, olayı ilgili üst kurumlara duyurduğu ve sonrasında da kaza olayının açığa çıktığı belirtiliyor.

KURUM GARAJINA ÇEKİLEN ARACIN FOTOĞRAFLARI NEVŞEHİR GAZETE’YE ULAŞTI
Olay sonrası Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri İsmail Cihan’ın aracı garaja çektirdiği ve olayı herkesten gizlediği iddia edilirken, garajda bulunan aracın fotoğrafları kaynağı bizde saklı kalmak üzere haber merkezimize ulaştı. Olayı ve iddiaları duyan Nevşehir Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sertbakan, Cihan’a telefonla ulaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Cihan kaza olayını doğrularken, kendisinde önemli bir rahatsızlık olmadığını belirterek, fazlaca detaya girmeden telefonu kapadı.

MUSTAFA ELDİVAN VEKÂLETEN ATANDI
Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini yaklaşık iki yıl yapan İsmail Cihan’ın, 4 Mart 2016 Cuma günü görevinden alınmasının ardından, Cihan’dan boşalan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne geçici olarak Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan atandı.
MUSTAFA ELDİVAN KİMDİR?
12 Nisan 1972 tarihinde Kayseri de doğdu. Ortaöğrenimini İncesu Lisesinde, Lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 05 Ocak 1999’da Çorum Kaymakam Adayı olarak görevine başladı. Sırasıyla Mecitözü, Gülnar, Kıbrısçık ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Dokuz ay süreli mesleki ve lisan eğitimini İngiltere’nin Nottingham şehrinde Nottingham Üniversitesi’nde tamamlayan Eldivan, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde "6-7 Eylül Olayları Işığında Türkiye’nin Azınlık Politikası ve Yansımaları" konusunda da yüksek lisans çalışması yapmıştır.Kemaliye, Doğanşehir, Hacıbektaş ve Havran Kaymakamı olarak görev yapan Eldivan 29 Ağustos 2012 tarihinde Avanos Kaymakamı olarak göreve başlamıştır. 04 Mart 2016 tarihli bakanlık onayı ile Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine vekâleten atanmıştır.









Haber:  Mustafa Sertbakan
Kaynak: Nevşehir Gazete