Nevşehir İl Özel İdaresi 2023 Ocak ayı Meclis toplantısında alınan kararlar açıklandı.

Ocak Ayı Kararlarına Ait Basın Bülteni:

1- İl Özel İdaresi makine parkında bulunan makine ve ekipmanlarının, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile diğer özel ve tüzel kişilere 2023 yılı için 24.11.2022 tarih ve 32023 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Harç ve Cezaların Yeniden Değerleme Oranı 122,93 olarak artırılmak suretiyle kiraya verilmesine. İl Genel Meclisinin 02.01.2023 tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

2- 5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 19. maddesi gereği, Merkez İlçe ve her İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Heyet Üyeliğinde görev alacak hayırsever vatandaşın aşağıda gösterilen şekilde seçilmesine. İl Genel Meclisinin 03.01.2023 tarihli birleşimde oy birliği ile karar verildi.

MERKEZ

SALİH AÇIKGÖZ

HİKMET ALTINOK

YEDEK

MEHMET BERKİDEN

MAHMUT ŞAHİN

ACIGÖL

ALİ SEÇEN

İBRAHİM TEKEÇ

İBRAHİM TUNCER

YEDEK

ÖMER ÖZER

OĞUZ KÖSE

KADİR KURŞUN

AVANOS

MURAT CEYLAN

OSMAN DURUKAN

YEDEK

KADİR DARTAR

MESUT YILDIRIM

DERİNKUYU

OSMAN KABAK

İBRAHİM ERDEM

İBRAHİM YILMAZ

YEDEK

BUMİN DEMİR

RAMAZAN ŞAHİN

HABİB KABAK

GÜLŞEHİR

GÖKHAN ŞEN

BURHAN YILMAZ

YEDEK

METİN KOÇAK

GAZANFER TEKELİ

HACIBEKTAŞ

MUSTAFA KEMAL ŞAHİN

ALİCAN DANACI

YEDEK

NABİ EĞER

RESUL ÇELEBİ

KOZAKLI

FATİH EROL

VOLKAN METİN

ZEKERİYA IRMAK

YEDEK

SIDDIK DOĞANAY

TAHSİN DOĞAN

RAMAZAN ARAL

ÜRGÜP

VEHBİ ZENGİN

AHMET ÖZMEN

YEDEK

NURGÜL ESEN

OKTAY DEMİRKALE

3- İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereği, Denetim Komisyonuna Serkan Naci FERALAN, Metin VURAL, Gökhan BİLE, M.Ali Savaş EZİLMEZ ve Osman KILINÇ’ ın seçilmelerine. İl Genel Meclisinin 04.01.2023 tarihli birleşimde oy çokluğu ile karar verildi.

4- İl Özel İdaresinin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için, 2023 yılı çalışmalarına başlayacak olan Denetim Komisyonunda görev alacak 2 adet memur üyenin 10 gün süreli günlük 300,00- TL ücret ile görevli olarak çalıştırılmalarına, İl Genel Meclisinin 04.01.2023 tarihli birleşimde oy birliği ile karar verildi.

5- 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 13. maddesi gereği İl Genel Meclis Üyesi tarafından verilen dilekçenin gündeme ilave edilmesine. Kozaklı İl Genel Meclis Üyesi Özdemir ŞİMŞEK’ in 20.02.2023 tarihinden itibaren 40 gün süreyle gidiş- dönüş ve tüm masraflarının kendisine ait olmak üzere Almanya ve Hollanda Ülkelerine görevli olarak gitmesine ve bu süreler içerisinde izinli sayılmasına. İl Genel Meclisinin 04.01.2023 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

6- Nevşehir İli Avanos İlçesi, Üçkuyu Köyü 123 ada 259 numaralı parselin bulunduğu alanda Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı amaçlı şehir plancısı müellifi tarafından hazırlanan nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin onaylanması talebinin, araştırılmak ve incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine tanzim edilecek raporun İl Genel Meclisi Başkanlığına sunulmasına. İl Genel Meclisinin 04.01.2023 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.

7- İl Özel İdaresi bünyesindeki damperli kamyonların ekonomik ömrünü tamamlaması, sürekli olarak arıza vermesi, tamir ve onarım işlerinin maliyetli olması nedeniyle işlerin aksamaması amacıyla 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamında 5 adet damperli kamyon alınmasına. İl Genel Meclisinin 06.01.2023 tarihli birleşiminde oy birliği ile karar verildi.