Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi ile KETEM Mobil Kanser Tarama Aracı’nı ziyaret ederek birinci basamak sağlık hizmetleri ve kanser tarama çalışmalarını yerinde değerlendirdi.

Nevşehir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, kentte sunulan birinci basamak sağlık hizmetlerinin işleyişini yerinde değerlendirmek amacıyla Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi ile KETEM Mobil Kanser Tarama Aracı’nı ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette aile hekimleri ve sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Tartar, sağlık hizmetlerinin vatandaşlara ulaştırılmasında gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla personele teşekkür etti.

Kanser tarama hizmetleri değerlendirildi

Aile Sağlığı Merkezi ziyaretinin ardından KETEM Mobil Kanser Tarama Aracı’nı inceleyen İl Sağlık Müdürü Hasan Tartar, sahada yürütülen kanser taramalarının işleyişi ve vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgi aldı.

Kanser taramalarının erken teşhis açısından taşıdığı öneme dikkat çeken Tartar, vatandaşların ücretsiz tarama programlarından yararlanmalarının önemini vurguladı.

“İlk başvuru noktamız aile hekimlerimiz olmalıdır”

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Hasan Tartar, aile hekimlerinin sağlık sistemindeki kritik rolüne dikkat çekerek vatandaşlara düzenli sağlık kontrolleri çağrısında bulundu.

Tartar, şu ifadeleri kullandı:

“Sağlık hizmetlerinde ilk başvuru noktamız aile hekimlerimiz olmalıdır. Aile hekimlerimiz, bireylerin sağlık durumunu düzenli olarak takip eden, koruyucu sağlık hizmetlerini sunan ve gerekli durumlarda yönlendirmeleri sağlayan en önemli sağlık danışmanlarıdır.”

Düzenli muayene, tarama ve takiplerin birçok hastalığın erken dönemde tespit edilmesine katkı sağladığını belirten Tartar, erken teşhisin tedavi sürecinin daha başarılı yürütülmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Tartar, vatandaşlara yönelik çağrısında ise:

“Vatandaşlarımızı aile hekimlerini düzenli olarak ziyaret etmeye ve ücretsiz kanser tarama programlarından faydalanmaya davet ediyorum.”

ifadelerini kullandı.

Ziyaret, sağlık hizmetlerinin sunumu ve sahadaki çalışmaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.