Nevşehir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen törenlere Nevşehir JAKEM'in özel egitimli köpekleri yaptıkları gösterileri ile büyük beğeni topladı.

JAKEM'in özel egitimli köpekleri yaptıkları çeşitli gösteriler ile izleyenleri büyüledi.

detail-photo-fancybox-2

Köpek Birlik Eğitimleri

KÖPEK BİRLİK EĞİTİMİ

a.    Köpek Eğitimi 


8 hafta                   = Doğumundan itibaren annesinin yanında
9-20’nci haftalar   = Sosyalizasyon Eğitimi  
21-32’nci haftalar = Grup Özelliğine Yönelik Eğt.Safhası
33-52’nci haftalar = Branşa Yönelik  Eğitim Safhası   


Sorumlusu ile Birlikte Kurslara Başlaması


8-20 Hafta Arasında Branşlarına Uygun Olarak Eğitim


8 Yaş Bitimine Kadar Görev Başı Eğitim Safhası 


9 Yaş ve Üzeri Görev Dışına Çıkartma Safhası  

b.    Köpek Eğitimi Branşları

Arama Kurtarma : Doğal ve doğal olmayan afetlerde (deprem,   toprak kayması, çığ vb.) enkaz altında kalan   insanları aramak bulmak ve insan kaçakçılığı  ile mücadele etmek amacıyla arama kurtarma  köpeklerini yetiştirmek. 

Kadavra Arama: Ölü insan bedeni veya organik kalıntılarını aramak, adli olaylar ile enkaz, göçük, toprak kayması vb. olaylarda kaybolan şahısların cesetlerinin bulunması maksadıyla Kadavra Arama köpeklerini yetiştirmek.


Bomba Arama : Bina,   motorlu  kara,   hava ve deniz  taşıtı, bavul ve valiz içerisindeki patlayıcı  maddeleri tespit etmek amacıyla bomba arama köpeklerini yetiştirmek.


Mayın   Arama : Toprak altında bulunan patlayıcı maddeleri     tespit   etmek   amacıyla mayın arama köpeklerini yetiştirmek.


Asayiş : Kritik bina ve tesislerin emniyetinin sağlanması ile toplumsal olaylarda caydırıcı güç olarak kullanılan devriye köpekleri ile Ceza İnfaz Kurumlarında alınacak emniyet tedbirlerini  takviye etmek, meydana gelebilecek firar olaylarını önlemek cezaevi emniyet köpeği yetiştirmek.


Operasyon: Özel Birliklerin; rehineli ve rehinesiz bina, araç ve uçak gibi yerlerde yapacağı operasyonlarda işini kolaylaştırmak, müdahale eden birliğe zaman kazandırmak ve şüphelileri etkisiz hale getirmek.


Uyuşturucu Madde Arama: Bina, motorlu kara, hava ve deniz taşıtı   bavul ve valiz içerisindeki uyuşturucu maddeleri tespit etmek amacıyla uyuşturucu madde arama köpeklerini yetiştirmek. 


Yangın Tespit : Ev, bina, depo, araç ve orman yangınlarında kundaklama şüphesi bulunan yangınlarda yanmış veya yanmamış maddelerin yerini tespit etmek amacıyla       yangın tespit köpeklerini yetiştirmek. 


Tütün Tespit : Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yasa dışı yollardan yurt içine giren çok sayıda sigara ve tütünün tespit edilmesi maksadıyla tütün tespit köpeklerini yetiştirmek.


İz Takip : Kaybolan dost ve  kaçan  düşman unsurları, hırsızlık, kaçakçılık, hudut   ihlalleri  ile sabotaj   ve  operasyonlarda  koku izini  takip ederek    faillerin yerini   tespit  etmek amacıyla  İz Takip  köpeklerini yetiştirmek.


Erzak Tespit: Terörle mücadele harekatı kapsamında, teröristler tarafından arazide saklanan erzak ve gıda maddelerinin tespit edilmesi maksadıyla, Erzak Tespit  köpeklerini yetiştirmek.


c.    Eğitimi Verilen Köpek Irkları

  • Belçika Malinois
  • Alman Çoban Köpeği
  • Labrador
  • Golden 
  • Alman Pointer