Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, tescilli patates çeşitlerinin ilimiz Nevşehir'de yetişebilirlik durumunu ve verim miktarlarını belirlemek amacıyla deneme üretim çalışmaları başlattı.

Ürettiği yerli ve mili patates tohumları ile dünya ve ülkemiz gıda arzının artması adına çalışmaları yürüten ve başarılarıyla göz dolduran Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Niğde dışında ilk dikimini Nevşehir’de yaptı. 

DENEMELER NEVŞEHİR’DE YAPILDI 

Edinilen bilgilere göre, Patates Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından "Islah-Adaptasyon Denemeleri” ve tescile aday çeşitlerin olduğu "Çeşit Tescil Denemeleri"nin Nevşehir/ Kuyulutatlar lokasyonu dikimleri gerçekleştirildi.

Türkiye'nin patates deposu olan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde dikimi gerçekleştirilen patates deneme üretim çalışmalarının olumlu sonuç vermesi bekleniyor.

Türkiye’nin patateste durmaksızın çalışan tek AR-GE kuruluşu olan Patates Araştırma Enstitüsü daha öncede yerli ve milli ürettiği patates tohumları ile dikkat çekmiş başarılarıyla göz doldurmuştu.

Editör: Fikret Capacı