Nevşehir Güzelyurt Mahallesinde bulunan Mado da gerçekleştirilen programa; Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, MHP İl Başkanı Ali Akkoç, Belediye Başkan Adayı Adnan Doğu, İlçe ve belde belediye başkan adayları ve 90’ın üzerinde kadın katılım gösterdi. 

“KADINLARIMIZ HER DAİM OLMALI”

Programda kadınlara hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Belediye Başkan Adayı Adnan Doğu, her birinin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak ,” Tabii bizim maksadımız yada heyecanımız kadınları sadece 8 Martta değil de kadınların her zaman, her gün kadınlar günü olmasını istiyoruz. Şu an Türkiye'de, dünyada görüyoruz kadınlarla ilgili şiddet ve kadınlarla ilgili her gün haber programlarında kadınlarla ilgili haberler çıkıyor. İnşallah bunlar son olur. Kadına şiddet son olur. Kadın cinayetleri son bulur Türkiye'mizde. Biz de belediye olarak inşallah 31 Mart'ta belediye başkanı olduğumuzda kadınlarla ilgili istihdamı genişleteceğiz. Kadınları sosyal faaliyetler içerisinde daha çok bulunduracağız ve çalışan kadınlarımıza Nevşehir Merkez'de bir ihtiyaç olan çocuk kreşini yapacağız.

Gerek Nevşehir Merkez'deki çalışan bayanlarımız için çocuk kreşi yapıp onlar sabah işlerine gelirken çocuklarıyla gelecekler. Akşam da iş dönüşü çocuklarını alıp götürecekler. Engelli çocuklara da bir bakım merkezi yapacağız. En azından alışverişe gelen, çarşıya gelen bayanlarımız çocuklarını oraya 2 veya 3 saat orada bırakabilecekler ki bıraktıkları zaman da biz onlarla ilgilenip ailelere rahatlık sağlayacağız.
Aileler çocuklarında engel durumlar teşkil ettiği için her tarafa bırakamayıp, emanet edemiyorlar. İnşallah biz belediye olarak onları emanet alacağız. Kadınlar bizim baş tacımız. Rahmetli Neşet Ertaş'ın dediği gibi onlar insan, biz insan oğluyuz. Onlar bizim başımızın tacı.” Dedi

“KADININ OLDUĞU HER YER GÜZELLEŞİR”

Kadıların olduğu her yer güzelleştiğini dile getiren Nevşehir Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç: “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Ben başta bütün hemşehrilerim olmak üzere, bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nün en kalbi duygularımla kutlamak istiyorum. Kadının olduğu her yer güzelleşir diyerek, “ Kadın varsa orada hareket vardır, orada emek vardır, orada çaba vardır. Kadın başka bir annedir, annelik içgüdüleriyle, her şeyi düzenlemek, her şeyi daha iyi yapmak içgüdüsüyle hareket eder. Zaten Allah da insanları kadın erkek olarak yaratmış ve kadın ve erkeği bir bütünün iki parçası olarak yaratmış. Erkek kadını tamamlıyor, kadın erkeği tamamlıyor. Biz Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bugün burada İl Teşkilatımız tarafından bir Kadınlar Günü kutlaması tertif edip, kahvaltıda kadınlarımızla buluştuk. Kadınlarımızdaki büyük coşkuyu gördük, içtenliği gördük, davetimize koşarak geldiler Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Kadınlarla güzelleşti bu ortam. “ dedi

“KADINLARIMIZA YÖNELİK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”

Ayrıca programda Adnan Doğu’ya övgüler yağdıran Filiz Kılıç, “Bundan sonrasında da inşallah Adnan Başkanımız Nevşehir Belediye Başkanı olduktan sonrasında da kadınlarımıza yönelik birbirinden güzel projeler hazırladık. Onları uyum içerisinde çalışarak, birbirimize destek olarak Nevşehirli kadınlarımıza bu projelerimizi kısa sürede uygulamak üzere yola çıktık. Kadınlarımıza ve Hemşehrilerimize bunları anlatıyoruz.  Onlar da çok memnun kalıyorlar. Biz şunu söylüyoruz, biz ayırmadan, ayrıştırmadan, ayrışmadan herkese aynı hizmeti götürmek için yola çıktık. Üretken belediyeciliği göstermek istiyoruz. Kadınların iş gücüne girmeleri, daha çok iş gücünde istihdam sağlamaları ve iş gücünde kadınlarımıza daha çok yer verebilmek için gayret sarf ediyoruz. Projelerimiz de bu yönde hazırlandı. Kadınlarımızın yeteneklerinden istifade etmek istiyoruz. Annelik iç güdüleriyle o geliştirdikleri duygularından, yeteneklerinden istifade etmek istiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Bir kadın milletvekili olarak da kadınlarımızı daha iyi anladığını düşünüyorum. Ben de yıllarca aynı mücadeleyi verdim. Bundan sonrasında da inşallah Nevşehirlimiz Adnan Başkanı Başkan olarak seçtikten sonra da birlikte çalışarak, Nevşehir'in bütün halkın ama özellikle de bugün Kadınlar Günü olması vesilesiyle, kadınlarımıza yönelik projelerimizi bir an önce uygulama gayreti içerisinde olacağız. Ben bu vesileyle tekrar kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi.