Kültür ve Turizm Bakanlığınca Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi’ne katılan MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan'la görüştü.

Erdoğan'la bir süre görüşerek objektiflere samimi görüntüler veren MHP Nevşehir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç, X hesabından yaptığı paylaşımda; "Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin ve Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla gerçekleşen Cumhuriyetimizin 100. yılında 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresine ve Geleneksel Türk Halk Kültüründe Sürdürülebilir Yaşam Özel Oturumuna davetli olarak katıldım.

11-14 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Halk Kültürü Kongresinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'da; "Türkiye ve dünyadan 230 değerli bilim insanının bir araya geldiği 10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi'nin açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdik. Bakanlık olarak halk kültürümüzün araştırılması, korunması ve yaşatılmasına emek veren her bir araştırmacıya derin saygımızı ifade etmek istiyorum. Bu alana hizmet eden, katkı sunan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Kongremizin hem Türk halk kültürüne hem de uluslararası kültür çalışmalarına önemli katkılar sunmasını temenni ediyorum" dedi.

Kılıç, Millet Kütüphanesinde Devlet Bahçeli Koleksiyonunu inceledi

Propram sonrası Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini ziyaret eden MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç “O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir.” (Alak Suresi, 4-5) Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizin muhteşem yapısı eşliğinde öğrencilik günlerimizi yâd ettik. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi külliyatına armağan ettiği Devlet Bahçeli Koleksiyonunu inceledik. Sayın Genel Başkanımız her daim Türk gençliğinin nitelikli eğitimine önem vermiş ve eğitim faaliyetlerine katkıda bulunmaya hassasiyet göstermiştir." ifadelerinde bulundu.