NEVŞEHİRMHA) Nevşehir’in Spor alt yapısını daha da kuvvetlendirecek ve salon sporlarına yeni bir soluk getirecek olan Yarı Olimpik Havuz inşasında sona geliniyor.

Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kompleksi içerisinde yer alan, Nisan ayında kesin tesliminin yapılması beklenen Yarı olimpik yüzme havuzunda inşaat çalışmaları tamamlanırken, yüzme havuzunun havalandırma bölümünün yapımına başlandı.

Bu çalışmanın ardından yapılacak son rötuşların da tamamlanmasıyla birlikte yüzme havuzunun muhtemelen Nisan ayı içerisinde yüklenici firma tarafından teslim edileceğini ve faaliyete geçirileceğini kaydeden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, ilimizde yüzme sporlarının geliştirilmesi adına bu yatırımın son derece faydalı olacağına dikkat çekti.

Havalandırma sisteminin oluşturulmasının sonrasında ufak tefek boya bana çalışmalarına geçileceğini ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, şu ana kadar beklenenden daha hızlı ilerleyen yarı olimpik yüzme havuzun bir an önce faaliyete geçirilmesi için sabırsızlıkla beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yüzme havuzu binasının dış yüzey camlarının da takılmasıyla iyiden iyiye açılışa hazırlanan yarı olimpik yüzme havuzunda yüzme sporunda ulusal organizasyonların da düzenlenebileceği belirtiliyor.