Nevşehir Boğaz Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde geçtiğimiz hafta yaşanan sel ve su baskınları hadisesi ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün ve DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Karayolları 6. Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük ile birlikte geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağışların ardından yaşanan sel sularının geçtiği yolda incelemelerde bulundular.

Milletvekili Özgün, Nevşehir OSB sorununa el attı

Ardından toplantıya geçen AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, DSİ 12. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, Karayolları 6. Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük ve Nevşehir Boğaz OSB Başkanı İlhan Kahraman ve Yönetimi ile bölgede yaşanan sel ve su baskınları hadisesi ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Nevşehir Boğaz OSB Başkanı İlhan Kahraman, yoğun yağışların yol açtığı seller dolayısıyla Nevşehir-Aksaray karayolu üzerinde biriken suların Nevşehir OSB'de yaşattığı sıkıntıları dile getirdi.

Toplantıda, yoğun yağışlardan dolayı çevre köylerden ve OSB çevresinden gelen sel sularının kanal içerisine alınarak, hem karayolunda hemde OSB içerisinde biriken sel sularının kontrol altına alınması için yapılacak olan proje hakkında istişarelerde bulundular.

İlgili kurumlar tarafından yapılacak çalışmar belirlendi.

Yapılan toplantı ve inceleme sonrasında alınan kararlar:

  •  Bu hafta içerisinde dere yatağı ıslah çalışmalarına başlanacak.
  •  Menfez temizlikleri yapılacak.
  •  İleriki günlerde de taşkın sel koruma kanallarının inşaat aşamasına geçilecek.
  •  İlave menfezler eklenecektir.

Özgün: "Her zaman iş insalarımız ve yatırımcılarımızın yanındayız"

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Nevşehir Organize Sanayi bölgemiz ve Nevşehir- Aksaray karayolu üzerinde yoğun yağışlardan sonra yaşanan sel baskını problemini çözmek için DSİ Bölge Müdürü Rahmi Şahin ,Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Bülent Büyük , Organize Sanayi Yönetimi ve iş insanları ile bir araya geldik. Ve sorunun çözümüne ilişkin kararlar aldık. Her daim iş insalarımız ve yatırımcılarımızın yanındayız." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL