Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi ve Kaymaklı beldesinde görülen ve yaklaşık 45 dakika bozulmadan kalan mercek bulutu vatandaşların ilgisini çekti. Nevşehir'in Kaymaklı belediyesinden emekli Zabıta amiri Bilal Kanbur bu doğa olayını cep telefonuna kaydetti.

Dün akşam merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen ilk depremden yaklaşık 10 dakika sonra saatler 20:15'i gösterdiğinde Kaymaklı semasında gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını ifade eden emekli zabıta amiri Bilal Kanbur, FİB Haber'e yaptığı açıklamasında, beliren silüetin tıpkı bir insana benzediğini öne sürdü.

Kanbur; "Bu akşam depremden sonra görülen mavi Işık Kaymaklı'dan çektiğim resim." diyerek birde not düştü.

PEKİ "MERCEK BULUTU" NEDİR VE NASIL OLUŞUR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde mercek bulutu hakkında şu bilgilere yer verilmiştir; "Mercek bulutları engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarının bir sonucu olarak oluşur ve engebenin kuytu tarafında aşağı doğru hareketli türbülansın olduğunu gösterir.

Orografik bir olayın sonucudur. Mercek terimi daha çok cirrocumulus, altocumulus ve stratocumulus tipi bulutlarla beraber kullanılır. Fön rüzgarlarının görüldüğü her türlü coğrafi alanda bu tür bulutları görmek olasıdır."

Uzmanlar bunun nadir görülen bir bulut çeşidi olduğunu ifade ediyor.