İsrail'in Gazze'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olduğu hastane saldırısına sert bir tepkide Nevşehir Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Yunus Emre Çakır'dan geldi.

Çakır: "İsrail'in katliamını lanetliyorum"

Nevşehir Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Yunus Emre Çakır, "İsrail’in Gazze'deki bir hastaneyi bombalayarak çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden sivil insanları katletmesini şiddetle lanetliyorum. Bu Katliamı ve Soykırımı Derhal Durdurun! Sorumlular Acilen Yargılansın!" dedi.

Başkan Çakır yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

Bu Katliamı ve Soykırımı Derhal Durdurun! Sorumlular Acilen Yargılansın!

Gazze’de bulunan El Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen bombalı saldırıda çoğunluğunun hasta, çocuk ve sağlık personelinin oluşturduğu 800’den fazla sivil insan, insanlıktan uzak katiller tarafından canice vurularak, katledilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti hekimleri olarak bu insanlık suçunu işleyen, terör örgütü yöntemlerine yönelen sorumluları LANETLİYORUZ! Savaşlarda uluslararası dokunulmazlığı bulunan hastane alanlarının bile çocuk, yaşlı demeden vurulması bir insanlık suçudur.

Terör Nerede Olursa Olsun Bir Halk Sağlığı Sorunudur, Masumların Öldürülmesi Bir İnsanlık Suçudur! Bu Saldırıyı Türkiye Cumhuriyeti Hekimleri Olarak En Sert Şekilde Lanetliyoruz!"