Nevşehir Tarihinde Bir İlk! Bir Aileden 4 Avukat adliye koridorlarında adaleti savunuyor!

Ünal Ailesine bir avukat daha katıldı. Nevşehir’in sevilen eşraflarından Hüseyin ve Gülten Ünal’ın kızı Halime Nur Ünal Nevşehir barosunda staj eğitimini tamamlayarak bugün yapılan törenle avukatlık ruhsatını aldı.

Böylece Av. Abdullatif ÜNAL ve Av. Abdulkadir ÜNAL’ın ardından ailenin en yeni avukatı oldu. Böylece Nevşehir tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir durum ortaya çıkmış oldu. Kardeşlerden Abdullatif, Abdulkadir ve Halime Nur hukuk fakültelerinde lisans eğitimlerine başladı. Abdulkadir ve eşi Eda 2017’de, Abdullatif 2022'de ve Halime Nur 2024 yılında avukatlığa başlamış oldu.

Nevşehir Adliye Sarayı binasındaki konferans salonunda düzenlenen törenle, Av. Halime Nur Ünal cübbe giyerek Nevşehir Baro Başkanlığı tarafından hazırlanan ruhsatlarını teslim aldı.

Nevşehir Barosunda Avukatlık Stajını tamamlayan Avukatlık Stajını tamamlayan Av. Halime Nur Ünal ruhsatını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç SAĞKAN’ın da katılımlarıyla düzenlenen törende Baro Başkanı Av. Murat Boz, Yönetim Kurulu ve Avukatların huzurunda yemin ederek Avukatlığa adım attı. Avukatlık cübbesini avukat olan abileri Av. Abdullatif Ünal ve Av. Abdulkadir Ünal giydirdi. 

Aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren avukatların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. 

Av Abdullatif Ünal haber merkezimize yaptığı açıklamada “ Kardeşim ile gurur duyuyoruz. Adalet bir ülkeyi ayakta tutan en önemli unsurdur. Adaletin tesisinde en önemli makam savunma makamıdır. Savunma makamının temsilcileri olarak avukatların sayısı ve kalitesi daha da artmalıdır. Bu vizyon ve misyon ile hep birlikte daha çok çalışıp değerlerimizin korunması adaletin sağlanması için var gücümüzle çalışacağız. Bu anlayışla avukatlık ruhsatı alan kardeşlerimize ışık olmak iz bırakmak istiyoruz. Başarıları daim olsun “ dedi.

Nevşehir’de Camicedit Mahallesi Atatürk Bulvarında aynı binada bulunan iki ayrı hukuk bürosunda çalışan kardeşler, dosyalar hakkında ofislerinde görüş alışverişinde bulunuyor, iş yükünü paylaşıyorlar.

Birlikte hareket eden kardeşler, adliye koridorlarında müvekkilleri için hukuk mücadelesi veriyor.

"Bazen karşı karşıya geldiğimiz dosyalar oluyor"

Avukat Abdullatif Ünal, kardeşleriyle hukukun üstünlüğü için mücadele verdiklerini söyledi.

Kendisinin Nevşehir Merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilçelerde birçok davayı takip ettiğini anlatan Ünal, şöyle konuştu: "Ara ara ortak dosyalarımızın yanı sıra birlikte girdiğimiz karşıt dosyalar da oluyor. Abdulkadir beyle karşılıklı olduğumuz dosyalarımız da oluyor. Yani hem ortak hem karşılıklı dosyalarımız oldu. Üç kardeşin aynı adliyede çalışması çok farklı oluyor. Çok güzel enstantaneler oluyor. Bu durumdan gayet memnun ve mutluyuz. Daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelmek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL