Ürgüp'te Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan sağlanan destekle yeni bir işletme açılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Nevşehir İl Koordinatörlüğünün desteği ile Yeni Mutfak (TML İnşaat iştirakı) tarafından Ürgüp'te yeni ve farklı bir lokanta açılacak. Yeni Mutfak Catering'in perakende sektörde hizmet vereceği işletme eski Garanti Bankası, Postane karşısında hizmete girecek.

Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında uygulayacağı yatırımlara ilişkin hibe desteği ile Ürgüp'te hem yeni bir işletme açılacak, hem onlarca kişiye iş imkanı sağlanacak.

Çalışmaları devam eden yatırımı Ürgüp'e gelerek yerinde inceleyen TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, "Ürgüp İlçemizde 13.Başvuru Çağrı döneminde kurumumuza sunulan "Yeni Mutfak" Restoran projesinin yatırımı tamamlanmak üzere.Ilcemize ve yatırımcımıza hayırlı olsun." dedi.

 

Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü girişimcileri proje yapmaya çağırıyor

TKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, “Tarım ve kırsal kalkınmayı Destekleme için ülkemize ayrılan fonlar ülkemiz için kullanılmadığı takdirde AB’ye üye ve aday üye ülkelere geri gidecektir. Bu bağlamda tedbir alanlarında, hali hazırdaki işletmesini modernize etmek isteyen veya yeni bir yatırım yapmak isteyen girişimci ruhlu vatandaşlarımıza tavsiyemiz;  TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü ile en kısa sürede irtibata geçmeleridir. Nevşehir İl Koordinatörlüğü olarak proje çağrısına çıktığımızda, olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. Çünkü fonları dağıtacak 42 il arasında fonların paylaşımı ile ilgili herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır” dedi.

Butik otelden pastaneye, restauranttan hayvancılık sektörüne kadar birçok alanda proje kabul eden TKDK, bu tür işyerlerinin sıfırdan yapılmasını da, mevcutun yenilenmesini de destekliyor. Üstelik bu desteklerin büyük kısmı hibe şeklinde…