Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur ve  bölgede bulunan rehberler 13 Şubat 2024 Salı günü Nevşehir Valilik önünde toplanarak açıklama yapacak. 14 Şubat 2024 Çarşamba günü de Nevşehir'de toplanacak profesyonel turist rehberleri NERO öncülüğünde Ankara'ya çıkarma yapacağı öğrenildi..

Gündemdeki Turist Rehberliği meslek kanunu yasası hakkında açıklamada bulunan Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur,  Bazı basın yayın organlarında "Turist Rehberliği Mesleği" ile ilgili olarak turist rehberlerinin dil bilme zorunluluğunun kaldırılacağı ve 6326 sayılı Turist Rehberliği Kanunundaki meslek kabul koşullarında şeklen değişiklikler yapılacağı yönünde haberler yayınlanmıştır.

Bu yayınlanan bilgiler kapsamında dil bilme zorunluluğunun kaldırılması ve yapılacak diğer değişikliklerle birlikte Türkiye Turizminin büyük yara alacağını ve bu yanlıştan başlamadan dönülmesi gerektiğini şiddetle ifade ediyoruz. Bu bağlamda TUREB'in daveti üzerine 14 Şubat 2024 Çarşamba günü Ankara’ya çıkarma yapacağız. Tüm meslektaşlarımızı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz." dedi.

"Turist Rehberleri ören yerlerine hapsediliyor"

Onur; "Bu hatadan acilen dönülmeli. Turist rehberliği bölümünü okuyan öğrencilere de meslektaşlarımıza da haksızlık olan 14 maddelik yasa tasarısı geri çekilmeli." ifadesinde bulundu.

"Rehberlik mesleğini bitirmeye çalışıyorlar"

TUREB Yönetim Kurulu yaptığı açıklamasında; "Değerli Meslektaşlarımız ;Dün (09.02.2024) meclise gelen ve milletvekillerinin oylarıyla turizm komisyonuna sunulan, aleyhimizde maddelerinde kesinlikle hiç bir toplantıda mutabık olmadığımız yasa teklifine karşı 14 Şubat Çarşamba günü tüm meslektaşlarımızla Ankara'da buluşacağız.  Bu süre zarfında siyasiler ve ilgili bürokratlarla temaslarımızı arttırarak sürdüreceğiz.  Odalarımızın da kendi alanlarında yapacak oldukları çalışmaları onaylıyor ve destekliyoruz.Saygılarımızla "