Nevşehir TÜRKAV İl Başkanı Mehmet Uçar; Türk Eğitim Sen’in eylem kararını desteklediklerini ifade ederek, “Şiddet yasası çıkarılsın. Bu vandallığa son verilsin” dedi. 

Geçtiğimiz gün İstanbul’da ki özel bir okulda yaşanan silahlı saldırı sonucu öldürülen okul müdüründen eğitim camiası ayaklandı. Hatta bu konu ile alakalı olarak Türk Eğitim Sen Şubesi eylem kararı aldı. Bu karara ilk destek ise TÜRKAV İl Başkanı Mehmet Uçar ve yönetiminden geldi. 

Başkan Uçar, “Nerdeyse her gün eğitim çalışanlarına yönelik şiddet haberleri gündemin ilk sırasını almaya başladı. Okul Müdürü İbrahim Oktugan  silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, Ailesine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum.

Türkav olarak eğitim çalışanına yönelik şiddet kabül edilemez. Geleceğimizi inşa eden ülkenin münevverlerine yapılan bu saldırılar öğretmenin toplumsal ve sosyal saygınlığına gölge düşürmektedir. Bu bir caniliktir, vandallıktır. Bunların önüne geçmek için eğitimde şiddet yasasının derhal çıkarılması gerekmektedir. Bu doğrultuda Türk Eğitim-Sen’in aldığı karar gereğince 9 Mayıs Perşembe günü, eğitim çalışanlarına öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla öğretmenlerimiz ilk derslere girmeyecek, 10 Mayıs cuma günü ise iş bırakma eylemi yapılacaktır. Türk Eğitim Sen’in  aldığı bu kararı destekliyor ve TÜRKAV olarak öğretmenlerimizin eğitim çalışanlarının yanında olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” dedi.