Nevşehir Atatürk Bulvarı Ziraat Bankası önünde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni anma programına Çanakkale Şehitleri anısına dua okunmasıyla başladı.

Daha sonra Ülkü Ocakları Nevşehir  İl Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Çanakkale Şehitlerinin bir öğünlük yemeği olan üzüm hoşafı ve buğday ekmeği yoldan geçen vatandaşlara ikram edildi. Anma etkinliğine Ülkü Ocakları üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Musa Şevik, “Askerimiz, şehidimiz, şühedamız, bu memleketi nasıl kazandı, günlük öğünlerinde bazen bir gün bir tabak üzüm hoşafıyla bir parça buğday ekmeği yiyerek, bir gün boyunca karnını doyurdu ama bu memleketi kimseye muhtaç etmedi. Bugün bizde burada Ülkü Ocakları olarak, şehitlerimizi, şühedamızı, asla unutmayacağımızı göstermek için, burada ülkücü gençlerimizle beraber, bir program yapmak istedik. O günün şartlarında bu memleket nasıl kurtulduysa, bugün ki düşürülen tuzaktan da nasıl kurtulacaksa, gerekirse üzüm hoşafı yiyeceğiz, buğday ekmeği yiyeceğiz, ama vatanımızı kimseye böldürmeyeceğiz. Biz Nevşehirliyiz, bu kadim şehrin evlatlarıyız. Biz ecdadı şehit olmuş gazi olmuş insanlarız. Gaziliği de biliriz, şehitliği de biliriz. Bu ülkeşehitlerine çok şey borçlu. En azından istiklallerini ve istikballerini borçlu. Bizde en iyi şekilde vefa borcumuzu ödeyeceğiz. İnşallah bu tür faaliyetlerimize de devam edeceğiz. Buradan şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle yad ediyorum” diye konuştu.