Pençe Kilit Harekât Bölgesi'nde şehit düşen hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın naaşı baba ocağı olan Merkeze bağlı Boğaz Köyüne defnedildi.

Şehit Sait Toktaş'ın ailesine Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim takdim edildi

Nevşehirli şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın Boğaz köyündeki cenaze töreni sonrasında, şehit tabutu üzerine örtülen Türk Bayrağı ile Şehidimizin Şehadet Belgesini Nevşehir Valisi Ali Fidan ve çerçeveli fotoğrafını ise Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider tarafından şehidimizin ailesine takdim edildi.

Ay Yıldızlı Bayrağımız Nevşehirli Şehidimizin Emanetine Verildi ...

Belki de en zor görevi o anlarda ifa eden Vali Fidan, Şehit annesiyle ailesini teselli ederek, onun ailesi bizim ailemizdir. Onun kardeşleri bizim kardeşlerimizdir. Bu dünya herkes için geçici ama şehit Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş, rütbelerin en yükseğine kavuştu. En büyüğüne kavuştu. Allah sizlere sabır ve metanet versin. İnşallah günün birinde onunla tekrar buluşacaksınız. İnşallah o sizi cennette karşılayacak. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'de, Şehidimize Allah’tan rahmet dileyerek, “Aziz Şehitlerimize olan borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak, ailelerinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Şehidimize, Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Bu vesile ile Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.”diye konuştu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Veli Doğan, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar, 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Tabak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Müftüsü Kazım Güzel ve ilimiz prtokol üyeleri, Pençe Kilit Harekât Bölgesi'nde şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın cenaze törenin ardından Boğaz Köyündeki baba ocağını ziyaret ederek, kahraman şehidimizin ailesinin acısını paylaştı.

Ziyaret sırasında Şehidimiz için İl Müftüsü Kazım Güzel tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

Şehidimizin Ailesi, ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Vali Ali Fidan ve beraberindekilere ziyaretleri için teşekkür etti.

FİB Haber Merkezi olarak, Kahraman şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet kederli ailesine, Nevşehir'imize ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz.