Nevşehir'de yıllardır yılan hikayesine dönen "yeni sanayi sitesi" projesi için nefesler tutulmuş, gözler ilk somut adım olan bugünkü törene çevrilmişti.

Nevşehir-Acıgöl kara yolu sebze hali arkasındaki alanda yapılması planlanan yeni sanayi sitesi için ilk somut adım bugün düzenlenen törenle atıldı.

Nevşehir Belediyesi ev sahipliğinde, yeni kurulacak olan sanayi sitesi altyapı ve yol çalışmalarının başlaması dolayısıyla düzenlenen törene Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Yusuf Şahin, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Habil Uluer, Nevşehir Karoserciler, Marangozlar ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Ramazan Korkmaz, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Mustafa Rauf Yanar ile çok sayıda sanayi esnafı katıldı.

Savran: "Haydi Bismillah…"

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Yeni Sanayi sitesi yapmak için yola çıktık. Yol güzergahı belirlendi, altyapı çalışmalarına artık başlıyoruz. Büyük bir özveriyle çalışıp bu günlere geldik. Sabırla bizleri bekleyen, inanıp, güvenen sanayi esnafımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Nevşehir İçin Canla Başla…

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı ile bazı esnaf odalarının da içerisinde yer aldığı çalışma kapsamında "Yeni Sanayi Sitesi" projesi için çalışmaların başladığını müjdeleyen Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran; "Maalesef göreve geldiğimde, Nevşehir yeni sanayi sitesinin ismi var tabelası var ama proje ile ilgili tek bir çivi çakılmadığı gibi hiçbir şey yapılmadığını gördüm. Bizim milletimizi hayalleriyle kandıran umutlarını çalan yancılar şimdi yerini buldu. Allah bunları bildiği gibi yapsın.

Ben şu yaşıma kadar asla kimseye yalan söylemedim.  Kimsenin umuduyla oynamadım. Nabza göre şerbet vermeyide beceremem. Onlar eski Türkiye'de kaldı artık. İnsanları kandırmanın da en büyük yolsuzluk olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden işi garantilemeden kimseye söz veremezdim. Çalışmalarımız tamamlanamasının ardından bu proğramı yapmayı uygun gördük. Seçimlere dek gelmesi ise tamamen tevafuk oldu.

Bende bir sanayici esnafının evladı olarak sizlerin yaşadıklarınızı bizzat çok iyi tahmin ediyorum. Bu yüzden şuan sizler kadar bende çok heyecanlıyım. Yeni Sanayi Sitesi konusunda 2 yıldır çalışma yapıyoruz. Allaha şükürler olsun bugün start veriyoruz. Ben şimdiden Yeni sanayi sitemizin Nevşehir'imize esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra söz alan Nevşehir Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı'da, 2015 yılından bu yana büyük gayret gösterdikleri sanayi sitesi projesi için Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'a teşekkür ediyor, yeni sanayi sitemizin şehrimize ve tüm sanayi esnaflarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kesilen kurban ve Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın okuduğu duaların ardından sanayi esnafları ve protokol birlikte çalışması başlayan yeni sanayi sitesi alt yapı ve yol çalışma alanlarında incelemelerde bulundular.