19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.Yıldönümü; Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulması, Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte Bayrağımızın göndere çekilmesiyle başladı.

Kortej Yürüyüşü’ nün ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksi 2 Nolu Çim Saha’da devam edildi.

Kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 104. yıldönümü kutlama törenine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Süleyman Özgün, Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay B.Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Siyasi parti İl Başkanları, kurum amirleri ve protokol üyeleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, günün anlam ve önemine dair konuşma yaparken,bir öğrenci "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okudu.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğündeki çeşitli kurslarda eğitim alan öğrenciler, karate, jimnastik, tekwondo, okçuluk gösterisi sundu.

Ardından halk oyunları gösterisi ve  JAKEM Köpek Gösterisi ile devam etti.

Tören sonunda çeşitli branşlar da dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Vali Becel tarafından verildi.

Nevşehir 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın coşkusunu fener alayıyla kutlayacak.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 104. Yılında bayraklarımızla "Fener Alayı"düzenlenecek. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz." denildi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında bu akşam  Saat 21.00’de Fener Alayı yürüyüşü düzenlenecektir.

FENER ALAYI

Tarih: 19 Mayıs 2023 Yer : Kayaşehir

Saat 21:00