NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 28 Şubat Post Modern Darbesinin yıldönümünde 6 STK’nın işbirliğiyle düzenlenen programda o dönemin mağdurları başlarından gelip geçenleri anlattılar.

 “28 Şubat’ta İşkenceler Gördük, Cereyanlar Yedik”

O dönemin mağdurlarından Emekli Başçavuş Mehmet Aslan, dönemin en önemli göstergelerinden birinin Genelkurmay başkanının korkusundan sefer tası ile yemeğini işyerine götürmesi olduğuna dikkat çekerken, Öğretmen Bekir Güneş, Eşek’ten düşmüşün halinin ancak eşekten düşenler tarafından anlaşılacağına vurgu yaptı.

Diğer bir mağdur Tahir Tuğrul ise; Üniversite öğrencisi olduğu o dönemde işkenceler görüp cereyanlar yediklerini dile getirdi.

STK’ların başkanlarının ve yöneticilerinin de yoğun ilgi gösterdiği programda 28 Şubat mağdurlarından üç ismin anlattıklarından bazı kesitler şöyle;

Emekli Başçavuş Mehmet Aslan : “28 Şubat süreci öyle bir süreçti ki, Dünya’nın ikinci büyük ordusunun Genelkurmay başkanı Hilmi Öztürk, o dönem yiyeceği yemeği sefer tasıyla genel kurmaya götürüyordu. Durumun vehametini sadece bu örnekten bile anlamak mümkün. Ülkeyi, orduyu ele geçirmek isteyenlerin ülkeyi düşürdüğü durumu anlatmak için sadece bu örnek bile yeter diye düşünüyorum”.

Öğretmen Bekir Güneş :“Bin yıl sürecek diye başlatılan ancak 10 yıl bile sürmemiş olan 28 Şubat’ın yıldönümünde sizlerle birlikte olmak güzel ancak o günlerin acı dolu hatırlarını tekrar anımsamak ise oldukça üzücü. Nasrettin Hoca eşekten düşmüş kendisine gülenlere aranızda Eşekten düşmüş olan var mı lütfen ona söyleyin o yansın benim halime demiş. Bu yüzden aranızda şu anda 28 Şubat sürecinde mağdur olan birçok arkadaşım var ve beni onlar gayet iyi anlıyorlar. Genç arkadaşlarımız 28 Şubat sürecinde ne yaşandığını tahmin bile edemezler. Rabbim onlara bizim yaşadıklarımızı bir kez daha yaşatmasın inşallah”.  

Tahir Tuğrul : “28 Şubat’ın Anası 5’li Çete idi. O günlerin TÜSİAD Başkanı Necmettin Erbakan hocamıza ağzından geleni saydı. Biz inşallah o paralel yapıyı bitireceğiz. O dönemde Üniversitemizde bir platform kurmuştuk. Öğrencilerin içerisinde yer aldığı bir platform. 28 Şubat sürecinde bizleri topladılar, işkenceler yaptılar, cereyanlar yedik. Öyle cereyan yedim ki, iliklerime kadar hissettim o işkenceyi ve 10 sene boyunca hiçbir insanla görüşmedim. Ürpererek kıldım namazlarımı”.