Sabah namazında Merkez Kurşunlu Camii’nde gerçekleşen programa  Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, siyasi partilerin temsilcileri, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii’nde kılınan sabah namazının akabinde Zeytin Dalı Harekâtı’nda görevli Mehmetçik için Fetih Suresi okunmasının ardındanİl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından dualar yaptırıldı.

Kılınan sabah namazı ve yapılanduaların ardından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Vali Aktaş, Rabbim Milletimizi, Güvenlik güçlerimizi, askerimizi-polisimizi muhafaza eylesin,muzaffer eylesin temennisinde bulundu.

Sabah namazında Kurşunlu Camisinde bir araya gelen Nevşehirliler camiye sığmadı. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, sabah namazı sonrası birlik ve beraberliğe vurgu yapan ve memnuniyetini dile getiren açıklamalarda bulundu:

“ ‘Biz, sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik.’(Fetih,1) 
Mazlumların hamisi aziz hemşerilerimizle sabah namazında Kurşunlu Camimize akın ederek Ümmet-i Muhammed'in umudu kahraman Mehmetçiğimizin muzaffer olması için Fetih Suresi ile hep birlikte dua ettik. Zeytin Dalı Harekati

‎وَيَنصُرَكَ اللَّهُ نَصْرًا عَزِيزًا   
‎Ve Allah, Eşsiz Bir Şanlı Zafer ile Sana Yardım Etsin.
‎( Fetih Suresi /3)
‎Çağrımıza iştirak ederek camilere akın eden, gelemeyip dualarla bir arada olduğumuz tüm Nevşehirli hemşerilerimize, aziz vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

‎ Ya Rabbi, Müslümanların izzeti, devletin namusu, İslam’ın birliği ve mazlumların hakkı için bize güç ver. Muhakkak, sen muhtaç olanların Rabbisin. Bizden yardımını esirgeme Ya Rabbi. 

Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde sınır güvenliğimiz için meşru hakkımızı kullanıyoruz. Terörün adı PKK/PYD/DAEŞ ne olursa olsun, destekçileri kim olursa olsun biz Güçlü Türkiye ve geleceğimiz için gerekli adımları atacağız. Terör bitecek, bize akıl ve göz dağı verenler sabrımızı sınamaya kalktı ancak gücümüzü sınayamayacaklar. 

Zeytin Dalı Harekatı Türkiye
Afrin Operasyonu

Muzaffer Ordumuzun, kahraman Mehmetçiğimizin dualarla yanındayız; Rabbim, her daim milletimizi muzaffer eylesin.” dedi.
Afrin Operasyonu