Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezinde spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım desteği yapılan törenle verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından spor kulüplerine yardım amacıyla spor tesisi yapımı, bakım ve onarımları, spor malzeme ihtiyaçları ve amatör spor faaliyet giderlerinin karşılanması için spor kulüplerine toplamda 1 milyon 155 bin TL nakdi yardım yapıldı.

Yapılan törene Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Avcı, spor kulübü başkanları, antrenörler ve sporcular katıldı.

“NEVŞEHİR’İ MARKA ŞEHİR HALİNE GETİRECEĞİZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir’i sporda marka bir şehir haline getirebilmek için gece gündüz demeden, canı gönülden çalışarak bugünlere kadar geldiğini söyledi.

Özdemir, “Nevşehir’de büyük bir tesisleşme hamlesi yapacağız diyorduk, Çünkü burası Kapadokya. Sadece ülkemizin değil, dünyanın da en önemli turizm lokasyonlarından bir tanesi. Biz biliyoruz ki buraya yeni, modern tesisler kazandırdığımızda, spor turizminden, ülkemizde en önde gelen illerden bir tanesi olacağız. Merkez iki ve üç nolu sahalarımız aydınlatıldı, kulüplerimiz ve sporcularımızın hizmetine sunuldu. İlimizdeki tek FIFA standartlarına uygun oldukça güzel bir saha şu anda kulüplerimizin de yine sporcularımızın hizmetine sunuldu.  Gazi stadyumumuzun otuz beş yıllık zemini oldukça bozulmuştu profesyonel futbol maçlarını aslına uygun bir halde değildi. Otuz beş yıllık zemini değiştirildi.” diye konuştu.

“26 BİN 482 LİSANSLI SPORCU”

Özdemir, 2023 yılında da tam gaz organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini aktardı.

Hedeflerinin geçen yıl yapılan organizasyonların çok daha üzerinden çıkmak, çok daha fazla sporcu ve organizasyonunu Nevşehir’e getirmek olduğunu vurgulayan Özdemir, “20 binlerde olan görev devraldığımızda lisanslı sporcu sayısı, bugün itibariyle 26 bin 482 yükselmiştir. Yine çeşitli branşlarda faaliyet gösteren, ilimizdeki toplam 72 faal spor kulübümüzde ise 17 bin 815 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır.  Hem gençlik spor hem de spor kulüplerinin çatısı altında spor yapan toplam 44 bin 297 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır ki bu genç nüfusa oranladığımızda bütün İç Anadolu'daki hatta büyük şehirler de dahil oldukça iyi bir değere sahiptir. 2022 yılında çeşitli branşlarda, Nevşehir gibi küçük bir ilden, Toplam 50 sporcumuz farklı branşlarda hem ulusal hem de uluslararası yarışmalarda derece yapmışlardır. Okçuluk, Halter, Spor Tırmanışı, Atletizm, Yüzme, Özel Sporcular, Boks, Taekwondo ve Bisiklet gibi daha önce hiç icra edilmeyen, daha önce bir tane dahi sporcusu bulunmayan branşlarda şu anda Türkiye dereceleri, Avrupa dünya dereceleri ve milli sporcularımız bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmanın ardından Vali İnci Sezer Becel spor kulüplerine nakdi yardım çeklerini verdi.