NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM… (6)

66. Şehrimizde halen çevre yolu olarak kullanılan Zübeyde Hanım Caddesi bir çevre yolu değil şehrin tam ortasından geçen bir bulvar halini almıştır. Trafik yoğunluğunu kaldıramaz hale gelen bu bulvar üzerinde büyük sorunlar yaşamamak için (Belediyemiz, İl Özel İdaremiz ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde) Kuzey Çevreyolunu bir an önce hayata geçirmek için çalışmalar yapar bu sayede şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatırdım.

Ben Başkan olsam…

67. İlimizin genişlemesi ile birlikte şehrin içinde kalan Askeri Birliği (İl Jandarma – Jakem) şehir dışına taşımak yönünde çalışmalar yürütür, şuanda ilimizin en güzide yerinde bulunan bu alanda şehrimize yaraşır modern projeler hayata geçirirdim.

Ben Başkan olsam…

68. Şehrimiz için ekonomik anlamda hayatı öneme sahip, kent ekonomisine büyük katma değer sağlayacak Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni şehrimize kazandırmak adına gerek İçişleri Bakanlığı ve gerekse Emniyet Genel Müdürlüğü nezdinde temaslarda bulunurdum.

Ben Başkan olsam…

69. Belediye olarak “Ucuz Sosyal Konut” projesi başlatır, 2+1 EŞYALI olacak bu konutları maddi durumu iyi olmayan 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi kişilere son derece düşük bir bedelle (aylık sadece 250 lira gibi) KİRAYA verir, şehrimizde yaşanan pahalı barınma sorununa (KİRA) çare üretirdim.

Ben Başkan olsam…

70. Her mahallemize kurulacak Belediye Hızlı Ödeme Noktaları (KİOKS) sayesinde su faturası, emlak ve çevre temizlik vergisi gibi ödemelerini belediyeye gelip yorulmadan, sıraya bile girmeden, zaman kaybetmeden Kredi Kartları ile hızlı bir şekilde ödeme kolaylığı sağlanacak bir sistemi şehrimize kazandırırdım.

Ben Başkan olsam…

71. Belediye hizmetlerinde “Pozitif Ayrımcılık” uygulamasını hayata geçirir, bu kapsamda Kadınlardan, Engellilerden, Şehit ve Gazi Yakınlarından emlak vergisi, su bedeli gibi ödemelerini indirimli olarak tahsil ederdim.

Ben Başkan olsam…

72. Her yıl, hem inancımız hem de medeniyetimiz için çok büyük önem taşıyan Ramazan ayında kimsesiz, yaşlı ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin sıcak yemek ihtiyaçlarını gidermek için "İftar Yemeği Dağıtım Servisi"ni hizmete sunar, her akşam ihtiyaç sahibi bir ailemizin evinde onlarla birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşardım.

Ben Başkan olsam…

73. Belediyemize ait Online Kütüphane Uygulaması (O.K.U.) adı altında on binlerce e-kitaptan ve süreli yayından oluşan bir Dijital Kütüphane oluşturur, bu sayede 7’den 77 ‘ye tüm vatandaşlarımızın 7 gün 24 saat istedikleri e-kitaba daha hızlı ve kolay erişebilmelerine imkân sağlar, e-kitapları istedikleri zaman, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan okumalarının yolunu açardım.

Ben Başkan olsam…

74. Duraklarda otobüs bekleyen ve Halk Otobüslerinde yolculuk yapan vatandaşlarımız için bekleme zamanını akıllı telefonlarıyla duraktaki / otobüsteki Online Kütüphane Uygulaması (O.K.U.)nın kare kodunu (QR Kod) okutup binlerce kitaba erişebilmelerine imkân sağlayarak kitap okumalarına olanak sağlardım.

Ben Başkan olsam…

75. Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Adnan Menderes Otobüs Terminalinde, otogar esnafı ve yolcularımızın hem kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamak hem de beklerken kaliteli vakit geçirmelerine katkı sunmak amacı ile içerisinde dijital kütüphane bulunan bir Otogar Kütüphanesi oluştururdum

Ben Başkan olsam…

76. Yöresel Ürün Satış Merkezi kurarak yöremizin organik ürünleri projesini hayata geçirirdim. Belediyemiz tarafından yeni kurulacak bu tesis sayesinde, üretim yapan, fakat satış imkânı bulamayan yöremiz çiftçisinden alınan yöremize ait ürünleri (kuru üzüm, pekmez, kabak çekirdeği, köftür..vb) alarak paketleme ve pazarlama işlemlerinin yapılması için çalışmalar yürütür, Yöresel ürün satış merkezleri ile hem bölgemizi ziyaret eden turistlere bir cazibe noktası da oluşturur, hem de kuracağımız e-ticaret siteleri ile yöremize ait organik ürünleri yurt içi – yurt dışındaki müşterilerimize gönderirdim.

Ben Başkan olsam…

77. Yamaç paraşütü için uygun olduğunu düşündüğüm Kahveci Dağı ya da Oylu Dağını önemli pistlerden biri haline getirerek, Yamaç Paraşütü projesini şehrimiz için güzel bir turizm etkinliği haline dönüştürürdüm. Yamaç paraşütü sporunu yapan yerli ve yabancı misafirlerimizin şehrimizdeki doğal güzelliklerinin yanı sıra Kayaşehir, Çanlı Kilise, Meryem Ana kilisesi gibi tarihi mekânları da gökyüzünden izleme fırsatı bulacakları bu projenin turizmin çeşitliliği açısından yararlı olacağını düşünüyorum.

Ben Başkan olsam…

78.Turizmin başkenti Kapadokya’da özellikle gençlerimizin istihdamını kolaylaştırmak amacıyla Belediyemiz bünyesinde Yabancı Diller Akademisi açarak, 7 den 77 ye tüm vatandaşımıza ücretsiz yabancı diller öğretmek için çaba sarf ederdim.

Ben Başkan olsam…

79. Nevşehir İl genelindeki geçici koruma altında kayıtlı 12 bin kişiye ulaşan Suriyeli göçmenlerin barınması, topluma adaptasyonu ve çocukların eğitimi konularına eğilir ve bu amaçla şehrimizde ayrı bir yerleşim yeri (Göçmen Mahallesi / Halep Mahallesi) oluşturarak buradaki konutları kiraya verirdim. Mahalle içersinde; okul, cami, pazar yeri, kahvehane, fırın, market, manav, cafe&restaurant, berber, Göçmen Sağlığı Merkezi, park ve spor alanları, sosyal tesisler, polis merkezi yapar buraların inşasında da göçmenlerden faydalanırdım. Ayrıca buraya birde toplu taşıma için halk otobüs seferleri koyardım.

Göçmenler içerisinde çiftçilikle uğraşan ve çiftçilikten anlayan ailelere büyük ve küçükbaş hayvan ile tarımsal alanları kiraya verir, meslek ve sanatlarını icra edebilecek durumda olanlara imkânlar sağlar, böylece topluma uyum konusundaki problemlerini çözümlemelerine katkıda bulunarak yaşamlarını sürdürme mücadelelerine destek olurdum.

Devam edecek…