Nevşehir'de bazı mahallelerde ki vatandaşlar son günlerde çeşmeden akan suyun bulanık ve kirli olmasından şikayetçi.

Çeşme suyunun bulanık akmasından dolayı tedirgin olan bazı vatandaşlar evlerinde çamaşır ve bulaşıklarını dahi yıkayamazken, içme suyu olarak başka yerlerden su getirerek ihtiyaçlarını karşılıyor. 

Bulanık akan içme suyu halkı tedirgin ediyor!


FİB Haber Merkezimize gelen ihbarlarda vatandaşlar, evlerinden akan çeşme sularının bulanık ve çamurlu olması nedeniyle içilemediğini söyledi.

Nevşehir'in bazı yerleşim bölgelerinde En Ufak bir yağmur yada kar yağdığında suları bulanan içilmez kulanılmaz bir hale gelen sular vatandaşı korkutuyor.  

Bu yüzdende de içme suyu için çareyi Çat, Göre, Kavak gibi yakın beldelerden karşılarken bazı vatandaşlarda satın su alarak ihtiyaçlarını görüyorlar.

Nevşehir'de bazı mahallelerde ki Çeşmelerden Bulanık Su Akıyor.

Şebeke suyunun hastalık yapmasından korktuğunu belirten vatandaşlarımız, belediye yetkililerinin bu soruna çözüm bulmasını aksi halde başta çocuklar olmak üzere bulanık sudan içenlerde sağlık sorunlarının ortaya çıkabileceğinden korktuklarını belirtiyorlar.


An itibariyle Nevşehir merkez Esentepe mahallesinden Çamurlu suyu sürahilerine doldurarak FİB Haber.Com haber merkezimize gönderen bir takipçimiz, abdest almak için lavaboya gidip çeşmeyi açtığımda akan bu sudan dolayı büyük endişe yaşadım. Bu konuda acaba sadece bizim çeşmeden mi böyle akıyor düşüncesiyle, yan binadaki komşumuzun evine gidip baktığımda orada da durum farksızdı. Bu sağlık gibi hassas bir durum bu suyun analiz yapılmasını ve vatandaşlarımızın bilgilendirilmesini bekliyorum dedi.

Öte yandan bir başka vatandaşımızda Nevşehir Fatih Sultan Mehmet mahallesinde musluktan akan su sapsarı, çamur gibi akıyor bilginiz var mi ??? Belediyeden bu saatte ulasabilceginiz kimse var mi? diyerek bu konudaki sııkıntılarını dile getiriyor.

Şikayetler devam ediyor:

Bizim mahalle de de ayni sorun var 350 evler mahallesi ilgilenirseniz seviniriz.

Vatandaşlarımız çeşme sularına acaba Kanalizasyon mu ? yoksa Yağmur mu? karıştı diyerek endişelrini dile getirirlerken Duyarlı bir Vatandaşımız da Şimdi "YETKİLİLERE  ŞU SORUYU SORUYOR?"  Nevşehir de çeşmelerden akan bu su içilir mi?