Nevşehir Valisi Ali Fidan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yılı nedeniyle Tarihi Kurşunlu Cami’nde Şehitlerimiz için okutulan Mevlid programına katıldı.

Nevşehir Tarihi Kurşunlu Camii'nde '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Nevşehir Valiliğince 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı nedeniyle düzenlediği program, Nevşehir Şehitler Parkı Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Çelenk sunma töreninin ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yılı dolayısıyla, Taşlıbel ve Kaldırım Mezarlığındaki şehit kabirlerini ziyaret etti.

Daha sonra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki proğrama geçildi. Burada günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların yapılması ile başlayan programda, öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi sunuldu.

Vali Fidan, programda, Çanakkale resim sergisini gezerek, öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra ise Kurşunlu Cami'nde Mevlid-i Şerif programı yapıldı. Burada öğle namazı öncesi başlayan program, Kur'an'ı Kerim tilaveti ve kasidelerle devam etti. Ardından şehitler anısına ilahiler okundu ve dualar edildi.