Nevşehir’de “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) Projesi kapsamında, 2026–2027 eğitim öğretim yılında yürütülecek çalışmaların planlanması ve önceki dönemin değerlendirilmesi amacıyla koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
30 Eylül 2026 tarihinde düzenlenen toplantıya, Nevşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Bozova başkanlık etti. Toplantıda Nevşehir Müftü Yardımcısı Ali Yıldız, ilçe millî eğitim şube müdürleri, İl Müftülüğü ÇEDES İl Koordinatörü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ÇEDES İl Koordinatörü ile Millî Eğitim Müdürlüğü il ve ilçe ÇEDES koordinatörleri yer aldı.
Toplantıda ÇEDES Projesi’nin amacı, kapsamı ve uygulama esasları değerlendirilirken, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında değerler eğitiminin önemi ele alındı. Okullardaki Değerler Kulüplerinin daha etkin yürütülmesi, rehber öğretmenler ve öğrenci temsilcilerinin çalışmalara aktif katılım sağlaması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Bunun yanı sıra Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki paydaş iş birliğinin güçlendirilmesi ve il, ilçe ve okul düzeyindeki koordinasyonun daha etkin hale getirilmesi konuları değerlendirildi.
Yeni Dönemin Çalışmaları Planlandı
Toplantıda 2025–2026 eğitim öğretim yılında Nevşehir genelinde gerçekleştirilen ÇEDES faaliyetleri de değerlendirilerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Geçmiş dönem uygulamalarından elde edilen deneyimler doğrultusunda 2026–2027 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek çalışmalar ve yeni dönem yol haritası ele alındı.
Yeni dönemde uygulanması planlanan “Gençler Okuyor”, “Değerlerimle Adım Adım” ve “Dijital Nezaket Yarışması” projeleri hakkında bilgilendirme yapılırken; gençlik kampları, öğrenci temsilciliği çalışmaları, okul dışı öğrenme ortamları ve yıl sonu etkinliklerine yönelik planlamalar da görüşüldü.
Karşılıklı görüş ve önerilerin paylaşılmasıyla devam eden toplantıda, ÇEDES çalışmalarının öğrenci merkezli ve değer odaklı bir anlayışla, kurumlar arası iş birliği içerisinde yürütülmesinin önemine dikkat çekildi.
Toplantı, 2026–2027 eğitim öğretim yılında Nevşehir genelinde gerçekleştirilecek ÇEDES çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerin ardından sona erdi.








