Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabası ile Çiftlik köyü sınırı mevkiindeki tarladan bir çiftçinin 55 adet sulama borusu çalındı. 

Olay, Ramazan bayramında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Ramazan bayramı sonrası Turgay Özer, ekinlerini sulamak için tarlasına gittiğinde, sulama borularının yerinde olmadığını gördü. Özer, çalınan boruları her yerde aramasına rağmen bulamadı. Bunun üzerine Tarla sahibi Özer hırsızlık olayını jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.Çalınan boruların toplam değerinin 55 bin lira olduğunu belirten çiftçi Turgay Özer, mağdur olduğunu söyleyip, yetkilerden hırsızların yakalanmasını istedi.

FİB Haber merkezine açıklamada bulunan mağdur vatandaşımız; Çiftlik köyü havaalanı yolu üzeri Acıgöl mevkiindeki tarlamdan Ramazan bayramı günü sulama borularımızı çalmışlar. Bu yaşanan hırsızlık olayı ilk değil son üç yılda ikinci kez yaşandı.  Tarlamın bulunduğu yerden boruların çalınması için sırtında taşınması gerekiyor ve illaki birilerinin boru getirip götürdüğünü görmüştür. Gören ihbar edene 10.000 TL ödül verecem." dedi.