Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan ve büyük yıkıma yol açan deprem sonrası devlet imkanları bölgeye seferber edilirken, Türkiye’nin dört bir yanından da duyarlılık örneği sergileyen haberler de gelmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda Nevşehirli berberler, Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinin ardından kente gelerek çeşitli otel ve KYK Öğrenci Yurdu'nda misafir edilen depremzedelere ücretsiz tıraş hizmeti veriyor.

Nevşehir’de depremzedelerin konakladığı otel, yurt ve evlerde gönüllü erkek ve kadın kuaför grubu ile tıraş hizmeti verdiklerini söyleyen Oda Başkanı Yusuf İbiş, “Önce çocuklardan başlayarak talepte bulunan tüm misafirlerimizin tıraş ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

Nevşehir'e yerleştirilen depremzedelerin en iyi şekilde ağırlanması ve ihtiyaçlarının karşılanması için çaba sarf etmeye devam edeceklerini kaydeden Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yusuf İbiş, FİB Haber'e yaptığı değerlendirmede “Tüm Türk halkına geçmiş olsun. Asrın en büyük felaketini yaşıyoruz. Rabbim bir daha böyle afetlerden aziz milletimizi muhafaza eylesin. Bizde, odamız üyesi meslektaşlarımızdan gelen genel talepler doğrultusunda ilimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımız için ücretsiz saç kesimi ve traş kararı almıştık. Bu kapsamda Nevşehir il genelinde odamız üyesi tüm berberler ve kuaförlerde depremzedelerin konakladıkları yerlerde saç kesimi ve traşını ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz.Buraya herhangi bir maddi beklenti içerisinde olmadan tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gelen tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Yurtta kalan depremzede vatandaşlar uygulamadan memnun kaldıklarını söyleyerek, “Allah devletimizden, yöneticilerimizden razı olsun. Çok güzel ve sıcak ortamda ağırlanıyoruz. Bugün de çocuklarımız tıraş olacak, büyüklerimiz tıraş olacak. Bu imkanları sağlayan Oda Başkanına ve meslektaşlarına çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.