Nevşehir'de havaların ısınmasıyla birlikte bazı köylerde yılan paniği baş gösterdi. Daha çok bahçe ve tarlalarda görülen yılanlar, bağ evlerinin içine girerek vatandaşları tedirgin etmeye başladı.

En son bugün Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyü Berçene Tepesi mevkiindeki bir bağ evinde görülen dev yılan uzunluğu ve kalınlığı ile görenleri şaşırttı. 

Daha önce köylerinde hiç böyle bir yılan görmediklerini kaydeden Mazı köyü sakinlerinden İbrahim Kaygısız, "Berçene Tepesi mevkiindeki bulunan tek odalı bağ evimize nereden girdiğini bilmediğimiz bir yılan gördüm. İnanın o kapıyı açtığımda o kadar şok oldum ki... Boyu 2-2.5 metre var. Genelde köyümüzde küçük sarı yılanlar olur ama böyle bir yılanı ilk defa gördük. Köylülerimiz de daha önce bu türden bir yılanı hiç görmediklerini söylüyorlar.  Bu sebeple cinsini de belirleyemedik. Yılanı öldürmeden tekrar doğaya bıraktım. Son yıllarda köyümüzde değişik türde yılanlar çoğalmaya başladı." dedi.

Uzmanlar uyardı...

Uzmanlar,  "Eğer bulunduğunuz yerin etrafına nohut ekerseniz, biyolojik olarak nohut olan yere yılanlar gelmez. Sarımsak asılması gibi şeylere gelmez, çünkü yılan kokudan hoşlanmaz. Bunları yaptığımız zaman biyolojik olarak mücadele etmiş oluruz. Yılanların doğal alanlarında zarar vermemeliyiz. Zira yılanları öldürürsek bu kez tarla fareleriyle uğraşmak zorunda kalırız. Bu nedenle ekolojik dengeye müdahale etmemeli. Eğer sulak alanları yok edersek, göçmen kuşların buraya gelmesini engellersek yılanlarla farelerle uğraşmak zorunda kalırız" 

Editör: İbrahim UYSAL