Nevşehir il genelinde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı sonrası ekili tarım arazileri bağ ve bahçeler zarar gördü.

Nevşehir'in bir çok köyünde dün etkili olan sağanak yağmur tarlaların sular altında kalmasına neden oldu.

Nevşehir'de dolu ve sağanak yağış tarım arazilerini vurdu.

Nevşehir'de etkili olan şiddetli yağış ve dolu ekili tarım arazilerine de zarar verdiği öğrenildi. Yaklaşık 20 dakika süren dolu hayatı olumsuz etkiledi. Fındık büyüklüğündeki dolu bazı ekili olan tarım arazilerine zarar verdi.

FİB Haber Merkezine gelen ilk bilgilere göre, Nevşehir ile birlikte Derinkuyu, Acıgöl , Avanos, Hacıbektaş, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. Karapınar, Sulusaray, Çat beldeleri, Karacaöen, Özyayla, Alacaşar köylerinde ekili alanlarda hasar meydana geldi.

Alacaşar köyünde ekili tarlaları sel ve dolu vurdu

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyünde etkili olan sağanak yağış ve dolu sonucu tarlaları su bastı. Aşırı yağmur ve dolu sonucu ekili alanlar büyük zarar gördü. Yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı Alacaşar köyünde etkili oldu. Sağanak yağışla birlikte sel nedeniyle bağ bahçe ve ekili tarlalarda ekili alanları vurdu.

Ekili tarım arazilerinde büyük zarar var.

Alacaşar köyünde çiftçilikle uğraşan bir vatandaşımız, Aşırı yağışların ardından fasülye, arpa, ve kabak tarlalarımızı sel ve dolu vurdu. Artık 150 dekar alanı yeniden ekeceğim. Kredi çekip, 200 bin tohum, gübre, mazot alacam. Allah'dan geldi napalım. Rabbim daha büyük afetlerden korusun" dedi.

Nevşehir'in Alacaşar, Boğazköy, Özyayla, Karacaören köyleri ile Gülşehir Yeşiloz köyü (cemel), Karapınar ve Çat beldelerinde, Acıgöl, Gülşehir, Ürgüp ve Derinkuyu köylerinde dün etkili olan sağanak yağmur, tarlaların sular altında kalmasına neden oldu. Dolu ve sağanak yağış sonrası oluşan sel suları sonrası tarladaki buğday, arpa, fasulye, kabak gibi ürünler zarar gördü.  Ürünleri zarar gören vatandaşlar kendilerine devletin yardım elinin uzatılmasını bekliyor. Bölgede hasar tespit çalışmaları ise henüz yapılmadı. Aşırı yağışlar bazı ağaçları kökünden söktü, dereler taştı. Aşırı yağışların yolları kapatması sonucu bazı çiftçiler traktörlerine taktıkları aparatla yolları kendi imkanları ile açmak zorunda kaldı.

Editör: Fikret Capacı