Başıboş köpek saldırılarına her gün bir yenisi daha ekleniyor. Türkiye'nin en büyük sorunu haline gelen başıboş köpekler halk sağlığını tehlikeye atıyor. Sürü halinde gezen başıboş köpekler, başta çocuklar olmak üzere vatandaşlara saldırıyor.

Acıgöl'de sokak köpekleri yaraladığı esnafa kabusu yaşattı

En son bugün yaşanan olayda Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde 58 yaşındaki esnaf, sokak köpeklerinin saldırısıyla vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralandı. Köpek saldırısı nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak başıboş köpeklerin toplatılmasını istiyor.

Olay bu sabah saat:07.00 sularında meydana geldi.

Sokak köpekleri kabusu yaşattı 5’i birden saldırdı: Çevredekiler zor kurtardı!

Edinilen bilgilere göre, Acıgöl ilçesinde kahvehane işleten 58 yaşındaki Necati D. isimli esnaf sabah saatlerinde fırından ekmek almaya giderken Acıgöl Ziraat Bankası yanında sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Talihsiz esnaf Necati D., tüm çabasına rağmen saldırıyı engelleyemedi.

Yere düşen ve köpeklerin ısırıklarına maruz kalan adamı çevre esnafı kurtardı. Kolundan ve karnından yaralanan vatandaşımız, sağlık ocağında tedavi oldu.

'Sokak hayvanları toplatılsın'

Sokak köpeklerinin saldırısı sonucu yaralanan Acıgöllü esnaf Necati D., "Bugün ben böyle bir olay yaşadım yarın başkaları yaşamasın. Başıboş gezen sokak hayvanları için acil önlem alınmasını rica ediyorum" dedi.

İlçe sakinleri ise Türkiye genelinde olduğu gibi çok sayıda sokak köpeğinin bölgede yaşadığını belirterek olay karşısında üzgün olduklarını dile getirdi.

Vatandaşlar, köpeklerin başka bir kişiye ya da okula giden çocuklara saldırmadan önce yetkililerin yardımcı olmasını istedi.

Editör: Fikret Capacı