Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, "28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü” kapsamında, "Geleneksel Çocuk Oyunları" şenliği 2 Nolu Çim Saha'da gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce geçmişten günümüze kültürel mirasımızın en güzel örneklerinden olan geleneksel çocuk oyunları ile öğrencilerimize unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarını öğretmek ve bu oyunları keyifle oynamalarını sağlamak amacıyla mayıs ayının son haftası "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlik Haftası" olarak ilan edildi. Bu amaçla ‘‘28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü’’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Valiliğimiz himayelerinde Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘‘Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’’ düzenlendi.

Düzenlenen şenliğe Vali Yardımcısı Mücahit Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Heb, Türk Telekom İl Müdürü Müjdat Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl MEM Müdür Yardımcısı Murat Saltık, Eğitim Birsen Şube Başkanı Harun Öcal, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerimizin doyasıya eğlendiği, mücadele ettiği, keyifli vakit geçirdiği etkinlik ile aynı zamanda kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak, sosyal becerilerini geliştirmesine ve takım çalışmasının önemini kavramalarına yardımcı olmak, geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmelerini ve bu kültürel mirasımızı yaşatmalarını teşvik etmek sağlanmaya çalışılmıştır. Başta Bakanlığımız olmak üzere bu güzel şenliğin gerçekleştirilmesinde emek veren ve katkı sağlayan Temel Eğitim şubemize, yönetici, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Çuval yarışı,Bayrak yarışı, Heykel yarışı, Halat yarışı, Parkur, Sandalye Kapmaca, Müzikli Dans oyunları ile geleneksel çocuk oyunlarımız yeniden can buldu.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, "Geleneksel Çocuk Oyunlarımızın canlandırılması ile ilgili yapılan etkinliğe katılan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz..." dedi.

Editör: Fikret Capacı