Akaryakıtta ÖTV oranlarının artırılması ile birlikte Nevşehir’de de özel halk otobüsleri ve öğrenci servislerine yüzde 100 oranında bir zam bekleniyor

Motorin ve Benzine geçtiğimiz günlerde yapılan zammın ardından Nevşehir’de gözler özel halk otobüsleri ve yeni eğitim öğretim yılı açılışı öncesinde okul servis ücretlerine yapılacak zamma çevrildi. Öyle ki okul servi şirketleri son zammı Ocak 2023 tarihinde yaptı ve o tarihte mazotun litre fiyatı 22,50 TL civarındaydı. Özel Halk Otobüsçülerinin son zam aldıkları Mart ayında ise mazotun litre fiyatı 21,35 TL idi. Akaryakıtta ÖTV oranlarının artırılması ile birlikte bugün itibariyle mazotun litre fiyatı 33,34 TL’ye yükseldi.

Akaryakıttaki bu ciddi fiyat artışının yanında asgari ücrete yapılan zam ve beraberindeki personel ve amortisman giderlerinin artması hem özel halk otobüslerinde hem de okul servislerinde zammı kaçınılmaz hale getirdi. 

Özel halk otobüsçüleri ve okul servis firmaları en az yüzde 100 oranında fiyatlara zam yapmak istiyor. Tüm girdi maliyetlerinin geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’den daha fazla arttığını belirten her iki sektör temsilcileri önümüzdeki günlerde zam taleplerini Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığına iletecekler.

Yüzde 100’ün üzerinde bir zam beklentisi olan özel halk otobüsçüleri ve okul servisçileri aksi bir durum karşısında ticari faaliyetlerini sürdüremeyeceklerini yetkililere bildirecek.