Görevli olduğu Nevşehir JAKEM Komutanlığı nizamiyesi önünde 07 Mayıs 2023 tarihinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan ve sevk edildiği Nevşehir Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen şehit olan J.Uzm.Onb. Oğuzhan Kabayel düzenlenen törenle ebediyete uğurlandı.

Dün öğlen saatlerinde askeri uçakla Isparta’ya getirilen şehidimiz için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda resmi tören düzenlendi.

Törene; aziz şehidimizin annesi Şule Kabayel, babası Yaşar Kabayel, kardeşleri Kaan ve Pelin Kabayel, Isparta Valisi Aydın Baruş, TBMM Başkan Vekili ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Şakir Uslu, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Ersel Özer, askeri ve mülki erkan, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda Ispartalı katıldı.

Cenaze namazının kılınması ve duaların edilmesinin ardından şehidimizin naaşı Garnizon Şehitliği’ne intikal ettirildi. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar eşliğinde aziz şehidimiz toprağa verildi.

Tören sonunda Vali Baruş şehidimizin tabutuna sarılı bayrağı babası Yaşar Kabayel’e teslim ederek taziye dileklerini sundu. Tören şehitlikte bulunanların şehit ailesine taziyelerini sunmasıyla son buldu.