Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki iç sularda uygulanan su ürünleri avlanma yasağının 15 Haziran 2026 tarihi itibarıyla sona erdiğini açıkladı.
Yapılan duyuruda, balıkçılık faaliyetlerinin yeniden başlayabileceği belirtilirken, bazı barajlarda özel düzenlemelerin sürdüğü hatırlatıldı.
Buna göre, Avanos ilçesinde bulunan Bayramhacılı Barajı’nda avlanma yasağı 30 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek. Acıgöl ilçesindeki Tatlarin Barajı ile Avanos ilçesindeki Ayhanlar Barajı’nda ise avlanmanın yıl boyunca yasak olduğu bildirildi.
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş imzasıyla yayımlanan açıklamada, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanabilmesi amacıyla vatandaşların yürürlükteki kurallara hassasiyetle uymalarının önem taşıdığı vurgulandı.
Yetkililer, avcılık faaliyetlerinde bulunan vatandaşların yasaklı alanlar ve tarihler konusunda dikkatli olmalarını isteyerek, kurallara aykırı avlanma yapanlar hakkında yasal işlem uygulanacağını hatırlattı.






