Nevşehir'de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto amacıyla bugün İkindi Namazı sonrası "Filistin için Kıyamdayız" etkinliği düzenlendi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve "Kıyamdayız" sloganı altında bir araya gelen grup, işgal altındaki Filistin halkına destek verdiğini açıklayarak, İsrail'in insanlık dışı eylemlerini eleştirdi.

İkindi Namazı sonrası Nevşehir'de Alibey cami önünde toplanan grup tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği soykırım eylemleri kınanarak, İsrail'in silah dışında bir dilden anlamadığı vurgulandı.

Müslümanlara ve İslam ülkelerinin liderlerine seslenilen açıklamada, Gazze halkının destek beklediği ifade edildi. İslam ülkelerinin liderlerinin mevcut durumdan büyük ölçüde sorumlu olduğu belirtildi.

TÜRKİYE'NİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Gündüz, Türkiye yöneticilerine İsrail'i tanımayı bırakma ve harekete geçme çağrısı yaptı. Ayrıca Gazze için Türkiye'nin önemli olduğunu ve Gazzeliler'in beklentisine karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

"FİLİSTİN DİRENİŞİ TÜM İSLAM ALEMİ İÇİN MÜCADELE EDİYOR"

Son olarak , Filistin direnişinin sadece kendi toprakları için değil, tüm İslam coğrafyası için de bedel ödediğini ifade edilerek. İsrail'in faaliyetlerinin sadece bölgesel değil, geniş çaplı tehditler içerdiğine dikkat çekerken, Türk halkının da Filistin direnişiyle tam bir dayanışma içinde olduğu belirtildi.

Editör: İbrahim UYSAL