Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in dağlık bölgeleri ile farklı arazilerde keklik ve tavşan avına çıkanların olduğu yönünde ihbarları değerlendiren Jandarma, kaçak avcıları yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.

Nevşehirin ava kapalı farklı bölgelerinde kaçak keklik , ördek ve yaban tavşanı avı yapan avcılarla ile ilgili denetimlere ağırlık veren Jandarma güçleri, yine kaçak avcılara karşı denetim ve koruma tedbirlerini de artırdığı belirtildi.

Ekipler, ava açık bölgelerde ise avcıların avlanma ile ilgili belgesi olup olmadığını kontrol ediyorlar. Avcıların, avcılık belgesi ve av pulu olması gerektiğine dikkati çeken yetkililer, avcının kullandığı tüfeklerin de ruhsatlı olması gerektiğini vurgulayarak, “Ava kapalı bölgelerde kesinlikle avlanmasınlar. Ava açık bölgelerde ise yanlarında mutlaka avcılıkla ilgili belgelerini bulundursunlar. Aksi taktirde ağır para cezası uygulanacak” uyarısında bulunuldu.

Jandarma ekiplerinin denetimlerinde en son Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin kasabasında kaçak avlanan kişilere cezai işlem uygulandığı belirtildi.