Nevşehir'de bir kişiyi jigololuk vaadiyle kandırıp üyelik aidatı veya komisyon gerekçesi ile 400.000 TL parasını dolandıran 5 şahsa yönelik İstanbul'da eş zamanlı operasyonda, 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, 26/09/2023 ile 26/10/2023 tarihleri arasında Nevşehir'de A. K. isimli mağdur şahsın, Jigolo Sitesine üye olduğu ve üyelik sözleşmesinden doğan maliyeye borcundan icralık olduğundan bahisle kendisini avukat olarak tanıtan şahıslar tarafından 400.000 TL paranın parça parça kendisine söylenen hesaplara yatırması neticesinde meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” olayı ile ilgili olarak;

Nevşehir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 5 aylık fiziki, teknik ve istihbari çalışmalar, bankalar ile yapılan yazışmalar ve gönderilen kamera kayıtlarının incelemesi ile bunların dışında GSM operatörleri, internet sitesi/alış veriş siteleri ile yapılan yazışmalar neticesinde olayın İstanbul ilinde ikamet eden 5 şüpheli şahıs tarafından organize edildiği ve gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve şüphelilere ait 6 ayrı adreste yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 4 şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayrıca, 1 şüpheli şahsın da yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.