“06-12 Mayıs Karayolu Trafik Haftası” kapsamında sürücülere “Emniyet Kemeri” nin kaza anındaki ölüm ve yaralanmaları azaltma oranları hakkında, yayalara ise yol kullanımı hakkında bilgiler verilmiş, broşürler ve kırmızı düdük dağıtımı gerçekleştirilmiştir.       

Karayolu Trafik Haftası boyunca yaptırılan "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz" mottolu sloganıyla bastırılan el broşürleri sürücülerimize dağıtılmış, afişlerimiz ise ilimizde bulunan taksi durakları, alışveriş merkezleri ve resmî kurumların camlarına asılarak vatandaşlarımızın trafik kuralları bilincinin artırılması amaçlanmıştır. 

Yerel bir radyo programına konuk olunarak ilimiz Nevşehir'deki trafik sorunları ve genel trafik kuralları hakkında vatandaşlarımız bilgilendirilmiştir.

İlk ve orta derecede eğitim veren kurumlarda eğitim faaliyetlerine ağırlık verilerek, 06-09 Mayıs 2023 tarihinde Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesindeki trafik pistinde 153 anaokulu öğrencisine yerinde trafik eğitimi verilerek, akülü araçlara bindirilmiş, çocuklarımıza boyama kitabı, boya kalemi, kırmızı düdük dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca il merkezinde bulunan ilkokullarımıza gidilerek bu hafta kapsamında 1312 öğrenci ve bu okullarımızda görev yapan 52 öğretmenimize okullarında ve okul bahçelerinde trafik eğitimleri verilmiştir.