Nevşehir'in Uçhisar beldesi Güvercinlik Vadisinde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan turist rehberi Soner Cihan bacağından yaralandı.

Olay, bugün sabah saatlerinde Kapadokya'nın en güzel yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisinde meydana geldi. Güneşli havanın tadını çıkarmak için yürüyüşe çıkan turist rehberi Soner Cihan, sokak köpeğinin saldırısına uğradı. 

Köpeğin saldırısı sonrası yere düşen ve bacağından ısırılan turist rehberi Soner Cihan'ın yardımına kendisine eşlik eden arkadaşı yetişti. 

Yaşadığı köpek saldırısını anlatan FİB Haber Merkezine anlatan Cihan, “Güvercinlik Vadisinde yürürken, aniden köpek saldırısına uğradım. Daha, hiçbir şeyin farkında olmadan bir anda koşup saldırdı. Ben de olayın şokuyla önce büyük bir şaşkınlık yaşarken köpek bacağımı ısırdı. Ondan sonra bana eşlik eden arkadaşımın müdahelesi ve bağırmasıyla birlikte köpek beni bıraktı. Yaramın üstüne su döktüler, sonra da ıslak mendille sildik. Daha sonrasında hastaneye gittim. Acilde ilk müdahale yapıldı ve 4 adet kuduz aşısının ilkini hastane acilinde oldum. Hala olayın şokunu atlatabilmiş değilim” dedi.

Sokak köpeklerinin saldırısına uğramış bir vatandaş olarak yaşadığım bu olayın bende yarattığı psikolojik olumsuz etkilerin ötesinde, Dünyanın dört bir tarafından gelen turistlerin ziyaret mahalli olan Kapadokya bölgemizde başıboş sokak köpeklerin herhangi bir turiste saldırması karşısında bölgemiz ve Türk turizmine vuracağı balta kapanmaz yaralar açabilir. Kaldıki geçtiğimiz günlerde bir turistede aynı köpeğin saldırdığını öğrendim. Ben sorumluluk duygusu gelişmiş bir vatandaş olarak, ve herşeyden önce iyi bir hayvansever olarak bu konuda yetkilileri önlem almaları hususunda göreve davet ediyorum" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, Bizde yetkilileri biran önce göreve davet ediyor, bu başı boş ve sahipsiz ortalıkta dolaşan köpeklerin toplatılarak önlem almasını istiyoruz.