Nevşehir'de köy yollarına yerleştirilen trafik levhaları, magandaların hedef tahtası haline geldi. Bazı levhaların üzerlerinde bulunan fosforlu boyalar, mermi ve saçmalar nedeniyle tahrip oldu. Tabanca ve tüfek atışlarıyla delik deşik edilen levhalar kullanılamaz hale geldi.

En son İl Özel İdaresi ekiplerince yeni değiştirilen Özkonak-Ayhanlar arasındaki yön levhasının görüntüsü duyarlı vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

Ayhanlar köyü sakinlerinden bir vatandaşımız FİB Haber Merkezine yaptığı ihbarla delik deşik olmuş levhaların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşarak,  "Bilgiye kurşun sıkmak!? Levhalar sizi kural ihlalinden korumak içindir. Bunu yapanları kınıyor ve yetkililerin bu şahsıları biran önce tespit ederek en ağır  şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Nevşehir'de adeta hedef tahtası yapılan bazı trafik levhaları kevgire dönerken, yaşanan bu durum sürücülerin ve çevrede yaşayanların tepkisine sebep oluyor.

Yollarda kazaların önlenmesinde büyük önem taşıyan, sürücülere kolaylık sağlayıp, kılavuzluk, can ve mal güvenliğini sağlamak ve trafik akışının iyi olması için hayati önem taşıyan yol kenarlarındaki trafik işaret levhaları, sorumsuz kişi veya kişilerin av tüfeği veya tabancalarla hedef tahtası haline getirilerek delik deşik yapıldı. Özellikle köy yolları boyunca kurşun delikleriyle trafik levhaları ilginç bir görüntü oluştururken, bu durum özellikle sürücülerin tepkisine sebep oluyor.

Devlete de akla da zarar...

Köy yollarına yerleştirilen trafik uyarı ve tehlike levhaları kimliği belirlenemeyen kişilerin adeta hedef tahtası haline geliyor. Yol kenarlarında bulunan ve trafikte bulunanların en büyük yardımcısı konumundaki trafik levhaları üzerindeki kurşun izleri görenlerin canını sıkarken ekonomiye de büyük zarar veriyor.

Adeta atış poligonundaymışsınız izlenimi veren levhalar hem canımızı hem cebimizi yakıyor.

Genel olarak Nevşehir'in ilçe ve köy yollarında bu türden birçok levhaya rastlamak mümkün. Hatta bazı levhalarda neredeyse kurşun sıkılacak alan kalmamış.

Nevşehir İl genelinde yol kenarlarına konulan trafik işaretlerinin bulunduğu levhalar, magandaların hedef tahtası oldu. İşte utanç verici o görüntüler...

Editör: Fikret Capacı