Nevşehir Valiliği, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı yerler ile güzergahları yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Valilik Makamının 15.01.2024 tarih ve 2024/6 sayılı Olur'u ile belirlenen, Nevşehir İl Merkezi Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yer ve Güzergahı Duyurusuna ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Nevşehir Valiliğinden toplantı ve gösteri yürüyüşleri yer ve güzergâhlarına ait yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince toplantı ve gösteri yürüyüşleri güzergah planları, ilgili toplanma yer ve yürüyüş güzergahları ile pankart ve afiş asılacak yerlere dair usul ve esasların güncellendiği belirtildi.

1 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANI

Açıklamada, İbrahim Paşa Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Yunus Emre Caddesinin kesiştiği kavşak ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi ve Borsa Kavşağı’nın kesiştiği cadde toplanma alanı, Borsa Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı ve Milli İrade Caddesi’nin sağ şeridini takiben Sahil Sokak hizasına kadar olan güzergah yürüyüş güzergahı ve Milli İrade Caddesi Sahil Sokak hizasından Diriliş Bulvarı ile Ali Dirikoç Bulvarı’nın kesiştiği Niğde yol kavşağına kadar olan alanın miting alanı olacağı kaydedildi.

1. NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANI

İbrahim Paşa Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Yunus Emre Caddesinin kesiştiği kavşak ile Dr. Sadık Ahmet Caddesi ve Borsa Kavşağı’nın kesiştiği cadde toplanma alanı.

Yaya kaldırımına ve sol şeride taşmamak, ayrıca sol şeridi araç trafiğine kapatmamak üzere, Borsa Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı ve Milli İrade Caddesi’nin sağ şeridini takiben Sahil Sokak hizasına kadar olan güzergah yürüyüş güzergahı ve Milli İrade Caddesi Sahil Sokak hizasından Diriliş Bulvarı ile Ali Dirikoç Bulvarı’nın kesiştiği Niğde yol kavşağına kadar olan alanın miting alanı olacağı belirlendi.

*****************************************

2.NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANI

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinin karşısı Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası önü Millet Caddesi üzerinde kalan alan toplanma alanı.

Yaya kaldırımına ve sol şeride taşmamak, ayrıca sol şeridi araç trafiğine kapatmamak üzere, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası önünden Millet Caddesini takiben Borsa Kavşağı’na kadar olan güzergah yürüyüş güzergahı, Seyit Taşçı Sokak ile Orduoğlu Sokağın Millet Caddesi’ne birleştiği yerden Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Osmanlı Caddesi ve Millet Caddesi’nin kesiştiği Borsa Kavşağı’nın Millet Caddesi istikametinde bulunan alanın miting alanı olacağı belirlendi.

******************************************

3. NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ ALANI

İbrahim Paşa Mahallesi Osman Gazi Sokak, Demir Hafız Caddesi, Seher Sokak ile Eski Sanayi 1.Sokak, Eski Sanayi 2.Sokak ve Eski Sanayi 3. Sokağın kesiştiği alan toplanma alanı.

Yaya kaldırımına ve sol şeride taşmamak, ayrıca sol şeridi araç trafiğine kapatmamak üzere, Borsa Kavşağı’ndan başlayarak Atatürk Bulvarı’ndan Milli İrade Caddesi’nden Niğde Kavşağı’na olan güzergah yürüyüş güzergahı, Niğde Kavşağı’ndan Saatçi Hoca Caddesi istikametine doğru Diriliş Bulvarı üzerinde kalan alan miting alanı olarak belirlendi.

Ayrıca, 1 ve 3 Nolu yürüyüş güzergâhında meydana gelebilecek olumsuzluklar sonucu bu güzergähların kullanılamayacağı durumlarda, yaya kaldırımına ve sol şeride taşmamak, sol şeridi araç trafiğine kapatmamak üzere; Ibrahimpaşa Mahallesi Osman Gazi Sokaktan Osmanlı Caddesi Meteris Kavşağını takiben Saatçi Hoca Caddesi üzerinden Diriliş Bulvarı Eski BAG-KUR Kavşağı kesişimine kadar olan güzergähın Alternatif Yürüyüş Güzergahı olarak belirlendi.