Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzensiz göçle mücadele kapsamında hayata geçirilen "Mobil Göç Noktası" aracı Nevşehir'de hizmet vermeye başladı. Nevşehir Valisi Ali Fidan, düzensiz göçmenlerin tespitini kolaylaştıran mobil göç noktası aracında incelemelerde bulundu.

Nevşehir'de düzensiz göçle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı! İçişleri Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen Mobil Göç Noktası Aracı,  hizmet vermeye başladı. Aracın hizmete başlaması ile birlikte yabancıların kimlik tespiti kolaylaşacak ve düzensiz göçle daha etkin mücadele edilecek.

Valisi Fidan, mobil göç noktası aracını ziyaret ederek İl Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel'den bilgi aldı. Vali  Fidan, aracı şehrimize kazandıran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür ederken, "Bu göç aracı sayesinde düzensiz göç ile daha etkin bir mücadeleye gireceğiz" dedi.

Mobil Göç Noktası Aracı Nasıl Çalışacak?
Kolluk kuvvetleri, düzensiz göçmen olduğundan şüphelendikleri, kimlik ibraz edemeyen veya kimliklerinden şüphelendikleri göçmenleri bu mobil göç aracına davet edecek. Göç İdaresi personeli, bu kişilerin biyometrik parmak izi araştırmasını yapacak. Araştırma sonucunda düzensiz göçmen olduğu tespit edilen, yasa dışı yollarla ülkemize giren veya süresini geçirmiş olan göçmenlerin yurt dışına deport işlemleri başlatılacak.

Mobil Göç Noktası Aracının Faydaları Neler?
•    Düzensiz göçle mücadelede etkinliği artıracak.
•    Yabancıların kimlik tespitini kolaylaştıracak.
•    Göçmenlerin yasal statülerinin kontrolünü sağlayacak.
•    Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadeleye katkıda bulunacak.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, mobil göç noktası aracının ilimize hayırlı olmasını dilerken, düzensiz göçle mücadelede önemli bir araç olacağına inandığını vurguladı.