Nevşehir Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimi, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftülük yetkilileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen programda, Chloe Simone Jeanne Buısson, İslamiyet’i kabul ederek “Bahar” ismini aldı.

Resmî İhtida İşlemleri Gerçekleştirildi

Merasim kapsamında, İslamiyet’i kabul eden Bahar için resmî ihtida işlemleri tamamlandı. Programda duygu dolu anlar yaşanırken, ihtida merasimi katılımcılar tarafından dikkatle takip edildi.

Müftü Güzel’den Tebrik ve Nasihat

Programda konuşan Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, İslam’ın evrensel mesajına ve iman yolculuğunun önemine değinerek, ihtidanın bir gönül tercihi olduğunu vurguladı. Konuşmanın ardından, İl Müftüsü Güzel tarafından ihtida belgesi Bahar’a takdim edildi.

Program sonunda Bahar tebrik edilerek kendisine Kur’an-ı Kerim ve çeşitli dini yayınlar hediye edildi.

“Bu Kararı Kızıma Hediye Ediyorum”

Duygu ve düşüncelerini paylaşan Bahar, Müslüman olma sürecinde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Eşimin ve çevresindeki insanların inançları, yaşam tarzları ve hayata bakış açıları beni derinden etkiledi. Özellikle yengem Meral’in evinde katıldığım sohbetler, benim için çok kıymetliydi. Ahmet Aktürk hocanın sohbeti hayatımda bir dönüm noktası oldu. O eve her gidişimde huzur buluyordum. İslamiyet’i araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar verdim. Müslümanlıkla şereflenmemi kızıma hediye etmek istiyorum. Artık kızımın Müslüman bir annesi var.”

Manevi Yolculuk Takdirle Karşılandı

Merasim, yapılan duaların ardından sona ererken, Bahar’ın bu anlamlı yolculuğu katılımcılar tarafından takdir ve memnuniyetle karşılandı. Yetkililer, ihtida eden bireylerin her zaman yanında olduklarını ve gerekli rehberlik hizmetlerinin sunulmaya devam edeceğini ifade etti.