Nevşehir Valisi Ali Fidan tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, İlimizde görev yapan öğretmenlerimiz onuruna yemek verildi.

Nevşehir Öğretmenevi'nde verilen yemeğe Nevşehir Valisi Ali Fidan, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik program düzenlendi. Burada konuşan Nevşehir Valisi Ali Fidan, “Çocuklarımızı yarına hazırlarken hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, ömrünü ve hayallerini bu ülkenin evlatlarına adayan, maarif davamızın neferleri, gelecekteki ülke fotoğrafının hazırlayıcıları öğretmenlerimiz, gök kubbemizde asılı, bilgi hûzmeleridir” dedi.

 Vali Fidan, programda tüm Öğretmenlerin bu anlamlı günlerini tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutladığını belirterek, "Eğitimde kalitesini sürekli artıran ilimiz, bundan sonraki dönemde, gelişimini ve eğitim alanındaki hedeflerine ulaşmadaki kararlılığını, tüm paydaşların katılımıyla sürdürecektir. Kentte gündemin eğitim olması için çaba sarf ediyoruz. Bu da başarıya yansıyor. 

İlimizi, eğitimde bir adım daha öteye çıkarma hedefimize ve başarılara, tabi ki eğitim anlayışımızın en önemli unsuru olarak gördüğüm, siz değerli öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla ulaştık. Hepinize gayretleriniz için teşekkür ederim.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görev uğruna şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, sizlere başarılı ve huzurlu bir meslek hayatı temenni ediyor, öğretmenler gününüzü kutluyorum" dedi.

Editör: Fikret Capacı