Nevşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerinde kartlı sistemi ve ücretsiz aktarma uygulamasını hayata geçirerek toplu taşımada hem araç sürücüleri hem de vatandaşları rahatlığa kavuşturdu.

Nevşehir’de özel halk otobüslerinde geçtiğimiz aylarda kartlı sisteme geçiş yapıldıktan sonra ücretsiz aktarma uygulaması da devreye sokuldu. Bu sayede 5 hat üzerinde taşımacılık yapılan halk otobüslerinde aktarma yapılarak özellikle Cevher Dudayev Mahallesinden Üniversite ve Terminal istikametine gidecek vatandaşlar ulaşımlarını daha hızlı gerçekleştirme imkânına sahip oldu.

Uygulama ile birlikte, Nevkur hattından Hastane ve Kocaçay hatlarına, Hastane ve Kocaçay hatlarından Nevkur hattına ücretsiz aktarma yapabiliyor. Aktarma kullanacak vatandaşların ilk araca bindikten 10 dakika sonra aktarma hakkı başlıyor ve 40 dakikaya kadar 2. araca ücretsiz bir şekilde biniş yapabiliyor. 

Hayata geçirilen uygulamaların yürütüldüğü sırada vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren Nevşehir Belediyesi, 3 nolu hat güzergâhının uzun olduğu yönünde vatandaşların şikayetleri üzerine bu hatta da yeni bir değişikliğe gitti. Kısmen de olsa uzun olan bu hattın güzergâhı kısaltılarak 3 nolu hatta çalışan araçlar için Millet Caddesi Aşağı Bekdik Cami önünde bulunan kavşaktan dönüş olacak şekilde güzergah yeniden belirlendi.

Bundan böyle ayrıca, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı 5 nolu hat ise Yavuz Sultan Selim Caddesini kullanarak Bekdik Mahallesi TOKİ bloklarına geçecek ve buradan Cevher Dudayev Mahallesine gidecek vatandaşlarımıza hizmet edecek.    

Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda özel halk otobüslerine ait Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminal’i içinde yer alan ilk ve son hareket noktası 1410 Konut yerleşkesine taşınarak 1410 TOKİ Konutlarında yaşayan vatandaşlarımızın ulaşım sorunu çözüme kavuşturuldu.

Nevşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri sefer saatleri, güzergâhları ve aktarma ile ilgili bilgiler Nevşehir Belediyesi resmi web sitesinde yer almakta olup https://portal.nevsehir.bel.tr/halk-otobus adresinden takip edilebilir.