Nevşehir’de Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında, okul ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu ziyaret edilerek, öğrencilerle bilinçlendirme çalışması gerçekleştirildi.

Ziyaret sırasında okulda öğrenim gören öğrencilere, “İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı” konusunda bilgilendirme yapıldı. Polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen sunumda; internetin bilinçli kullanımı, sosyal medyada karşılaşılabilecek riskler, kişisel bilgilerin korunması ve dijital ortamda güvenli davranışlar hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.

Bilgilendirme ve Hediye

Bilgilendirme çalışmasının ardından öğrencilere not defteri hediye edilerek eğitimlerine katkı sağlandı. Öğrenciler, yapılan bilgilendirme çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, etkinlik interaktif bir şekilde gerçekleştirildi.

Toplum Destekli Polislik birimleri, bu tür faaliyetlerle çocuk ve gençlerin güvenliğini önceleyen çalışmaların devam edeceğini belirtti. Yetkililer, özellikle erken yaşta verilen bilgilendirmelerin, internet ve sosyal medya kullanımında farkındalık oluşturduğunu vurguladı.