Aktaş, Valilik Toplantı Salonu'ndaki toplantıda, kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşların sağlıklı bir şekilde, herhangi bir eksiklik ve güvenlik zafiyetine meydan vermeden hür iradesini sandığa yansıtabileceği ortamı sağlamak amacıyla il ve ilçe seçim kurullarına her türlü desteği vereceğini kaydetti.

Seçim günü güvenlik güçlerinin görev başında olacağını dile getiren Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, şöyle konuştu:

"Seçim mevzuat ve YSK kararları tüm birimlerimiz tarafından takip edilmektedir. Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Seçimler bir bayram, şölen havasında geçmesini temenni ediyoruz. Öncelikle kazanan demokrasimiz olacaktır, ülkemiz olacaktır. Nevşehir halkının demokratik olgunluğu yüksektir. Hem ülkemizde, hem ilimizde yüksek katılıma rağmen seçimler büyük bir düzen ve olgunluk içerisinde geçmektedir."

Konuşmanın ardından seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergahlar, seçim büroları, hoparlörle propaganda, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtma, ilan-reklam yerleri ve süreleri ile 298 sayılı yasaya göre bu konuların iş ve işlemlerinin takip ve denetlemekle görevli kurumlar, sandık alanı-çevresi ve bu alanlarda bulunabilecekler, sandık alanı ve seçim günü yasakları hakkında ilgili sunumlar yapıldı.

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Yerel Seçimlerin ilimizde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik olarak alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ile diğer ilgililer katıldı.