Nevşehir'de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitler günü anma programı kapsamında, Valilik himayelerinde Şehit ve Gazi Aileleri onuruna iftar yemeği verildi.

Şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen yemeğe Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran,Daire müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirleri katıldı.

 Vali Fidan ve Başkan Savran, iftar programında, şehit ve gazi aileleri ile yakından ilgilenerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda şehit ailelerine hitaben bir konuşma yapan Vali Fidan konuşmasında, şunları kaydetti:

Sevgi, saygı ve dostluk duygularının hoşgörü ile yoğrulduğu,  barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir güzel iftar yemeğinde, Vatan için canını seve seve veren kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin çok değerli eş ve yakınları ile  hep birlikte olmanın mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz.

Bugün Şanlı bayrağımızın altında Millet olarak huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, canını bu vatan uğrunda, milletin bekası uğrunda şehit olan kardeşlerimizin ve bu uğurda çarpışan gazilerimizin sayesindedir. Dolayısıyla, Aziz şehitlerimiz, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleridir. Onların geride bıraktıkları aileleri de, şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanetidir. Bu anlamda, şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Gazilerimiz bizim göz bebeğimizdir. Devletimiz her zaman sizlerin maddi manevi yanındadır. Kapımız sizlere her daim açıktır. Sevinçleriniz sevincimiz, üzüntülerinizde üzüntümüzdür. Vali olarak daima, sizlerin yanında olmayı kendime görev addediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimize bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Böyle güzel bir Ramazan akşamında bizlerle beraber olan, tüm şehit yakınlarımıza, kahraman gazilerimize, yakınlarına, Valiliğim adına, tüm mesai arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

“HER ZAMAN YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran; "Nevşehir Valimiz Ali Fidan ile birlikte 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü’nde şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleriyle bir araya gelerek iftar yaptık." dedi.

“Sizler için ne yapsak azdır. Dünyada hiçbir eder yoktur ki vatan için yapılan fedakarlığı karşılasın” diyen Başkan Savran, şunları kaydetti:

“Elbette aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz ama en azından bizlere düşen sizlerin yanında olmak, sizlere yol arkadaşı olmaktır. Çünkü sizin evladınız bizim evladımız, sizin kardeşiniz bizim kardeşimizdir. Vatan için, kutlu bir mefkure için gözünü kırpmadan hayatını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizin kalan ömürlerinde sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini niyaz ediyorum. Bu vesileyle, “Bizlere topraklarımızı vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cümle şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Nevşehir Belediyesi olarak her zaman tüm gücümüzle yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Program sonunda Şehit aileleri ve gazilere  Lavanta Fidesi hediyeleri takdim edildi.